İsrail'in suikast itirafına Ankara'dan sert tepki: Sakın denemeyin

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail'in suikast itirafına Ankara'dan sert tepki: Sakın denemeyin

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail’in yerli istihbarat servisi Şin Bet’in Başkanı Ronan Bar, ‘Hamaslılara suikast yapılacak’ dedi. Ankara hiçbir servisin operasyonlarına müsaade edilmeyeceğini duyurdu.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - İsrail yönetimi, Türkiye gazetesinin 15 Ekim’de tüm dünyaya duyurduğu suikast haberini doğruladı. İsrail İç İstihbarat Servisi Şin Bet’in Başkanı Ronan Bar “Lübnan, Katar ve Türkiye’deki üst düzey Hamas yetkililerine suikast düzenleyeceğiz” dedi. Suikast emrinin, gazetemizin yazdığı gibi 7 Ekim baskınından hemen sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından verildiği açıklandı. Bu amaçla Mossad içerisinde kurulan Nili Özel Suikast Birimi faaliyetlere başladı. Gazetemiz, Mossad’ın her ülke için özel öldürme stratejileri geliştirdiği bilgisine ulaştı.

“ÖNGÖREMEDİK” İTİRAFI

İsrail İç İstihbaratı Şin Bet Başkanı Ronan Bar, Hamas lider kadrosuna dönük suikastları açıkladığı konuşmasında, İsrail güvenlik servislerinin 1.200 İsraillinin öldüğü 7 Ekim saldırısını öngöremediklerini itiraf etti. Söz konusu açıklamanın üç ülkeden ibaret olmayacağı belirttirilirken iz sürme, istihbarat toplama çalışmalarının başladığı öğrenildi. Hamas yöneticileri ile ilgili siber takip başlatan Mossad, özellikle Lübnan’da İranlı Muhsin Fahrizade suikastına benzer planlar üzerinde çalışıyor. Türkiye, Katar ve benzeri ülkelerde ise trafik kazası, zehirlenme, silahlı suikast, bombalı saldırı gibi yöntemler denenecek. İsrail’in hedefi öncelikle Filistin dışındaki 80-100 Hamaslıyı öldürmek. Mossad’ın daha sonraki stratejisi yönetici şartı aranmadan medya, STK, akademi çevrelerinden birçok ismi ortadan kaldırmak. İsrail istihbaratı ‘ölü adamlar’ olarak kodladığı isimlere yaklaşmak için de öğrenci, medya, teknolojik veri tabanları, banka hesapları gibi unsurları kullanacak. İsrail, İkinci Dünya Savaşı’ndan beri dünya çapında 2.700 suikast operasyonu gerçekleştirdi.

DÜNYA GENELİNDE TAKİP

İsrail’in sadece Lübnan, Katar, Türkiye’yi zikretmesi yanıltma unsuru olarak değerlendiriliyor. Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünya geneli bir takip listesinin oluştuğu rapor ediliyor. Hamas’a karşı suikast süreci başlattıklarını duyuran Şin Bet Başkanı Bar “Kassam’ın sızması ve baskınını püskürtmedeki başarısızlığının sorumluluğunun bir kısmını biz taşıyoruz. Tabii ki sadece Gazze Şeridi için değil. İsrail’in maruz kaldığı tehditlerin boyutu daha önce hiç olmadığı kadar büyük. Belki de bu operasyonlar birkaç yıl alacak, ama bunu yapmak için orada olacağız. Bu bizim Münih operasyonumuz” diyerek Eylül 1972’deki “Münih Harekâtı”na göndermede bulundu.

İZLEYİN - İSRAİL İSTİHBARATI TÜRKİYE’DE OPERASYONA HAZIRLANIYOR! SES KAYDI MEDYAYA DÜŞTÜ

ANKARA’DAN TEL AVİV’E UYARI

Türkiye’nin suikastlara karşı sıkı tedbirler aldığı, bu kapsamda bazı hücerelerin çökertildiği öğrenildi. Bunun ardından Türk istihbarat kaynakları, İsrailli yetkililerin bu yöndeki açıklamalarına istinaden muhataplara gerekli uyarıların yapıldığını ve aksi yöndeki bir tutumun ciddi sonuçları olacağını bildirdi. Yetkililer, muhtelif istihbarat servislerinin daha önce de Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yasa dışı faaliyetler gerçekleştirmeye çalıştığını hatırlatarak, hiçbir servisin bu tür operasyonlarına müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...