İsrail'in sivil katliamlarının perde arkası

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İsrail'in sivil katliamlarının perde arkası

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Başta Türk-Filistin hastanesinin vurulması olmak üzere İsrail’in insanlık dışı saldırılarını gazetemize değerlendiren Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) Levant Çalışmaları Koordinatörü Oytun Orhan, bu vahşetin ‘savaş suçu’ kapsamında değerlendirilebileceğini söyledi.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Oytun Orhan “Saldırıları, İsrail’in Gazze’yi insanlardan arındırma, tamamen boşaltma stratejisinin bir parçası olarak görmek gerekiyor. İsrail’in burada vermek istediği mesaj; ‘en güvenli olduğunu düşündüğünüz yerler bile güvenli değil.’ Bu algı üzerinden sivilleri göçe zorlamaya çalışıyor. Savaş ortamlarında sivillerin vurulmayacağına veya savaş alanlarına insani yardımların girişine izin verilmesine dair çok açık hükümler söz konusu olmasına rağmen İsrail, bu alanları bombalamaya devam ediyor. Bunu yapabiliyor olmasının temel sebeplerinden biri de başında ABD’nin yer aldığı Batı’nın İsrail’e sunduğu açık çek” dedi. İsrail Ordu Sözcüsü Richard Hecht’in Cibaliye Mülteci Kampında ölen sivillerle ilgili “Bu savaşın trajedisi” açıklamasını da değerlendiren Oytun Orhan şunları söyledi: Daha önceki açıklamalar birlikte düşünüldüğünde, çok büyük sürpriz değil. İsrail, siviller ile Hamas arasında bir ayrım gözetmiyor. Bütün sivilleri, potansiyel Hamas destekçisi olarak görüyor. Bu açıklamalar, İsrail açısından temel tehdidin Hamas değil, Filistin halkı olarak görüldüğünün çok açık, net bir kanıtı. 
Şu anda siyasi değerlendirmeler, somut adım atmaya engel teşkil etse de yapılan kayıtlar bir yerde İsrail’in karşısına çıkacaktır.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda 3 Kasım 2023 09:55

Bu zamanın Usame bin ladin'i ,Hamas oldu .Ya dolduruşa getirdiler ,yada hamasta şianın tesiri var.. bir garip işler dönüyor ,kokusu yakında çıkar

Sonraki Haber Yükleniyor...