İsrail’in serbest bıraktığı kadın mahkumdan 'mücadelede kararlılık' mesajı: Özgürlük istemeye devam edeceğiz!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İsrail’in serbest bıraktığı kadın mahkumdan 'mücadelede kararlılık' mesajı: Özgürlük istemeye devam edeceğiz!

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail'in serbest bıraktığı kadın mahkum yaşadıklarını anlattı. Gazze halkının tüm dünya halkları için büyük bir şeyi temsil ettiğini ifade eden Arqoub, "Halk olarak özgürlüğümüzü talep etmeye devam edeceğiz" dedi.

İsrail’in esir takası kapsamında dün serbest bıraktığı Lamis Abu Arqoub, yaşadıklarını anlattı. Gardiyanların göz yaşartıcı gaz sıkıp işkencede bulunduğunu söyleyen kadın mahkum, ayrıca İsrail güçleri tarafından babasına saldırıldığı anların izletildiğini aktardı. Arqoub, Gazze halkının özgürlük mücadelesinde kararlılık mesajı verdi. 

İsrail ve Filistin arasında 24 Kasım’da varılan esir takası anlaşması kapsamında dün serbest bırakılan 21 yaşındaki kadın mahkum Lamis Abu Arqoub, İsrail hapishanelerinde yaşadıklarını anlattı. Arqoub, babasıyla birlikte evdeyken İsrail güçleri tarafından tutuklandığını ifade ederek, 21 gün boyunca hapiste kaldığını aktardı. Gardiyanların kadın mahkumlara göz yaşartıcı gaz sıkarak işkence ettiğini ifade eden Arqoub, mahkumlara sağlanan gıdanın yetersiz olduğunu açıkladı.

Babasının serbest bırakıldığını dün öğrendiğini aktaran Arqoub, İsrailli yetkililerin kendisini sosyal medya üzerinden halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten suçladığını aktararak, kendisine yöneltilen suçlamayı reddettiğini belirtti.

"ÖZGÜRLÜK İÇİNDE YAŞAMAYI İSTİYORUZ"

Tutuklandığı sırada İsrail güçlerinin babasına saldırdığı anları gösteren bir video izletildiğini ifade eden Arqoub, babasına uygulanan şiddetten dolayı büyük üzüntü duyduğunu açıkladı. Gazze halkının tüm dünya halkları için güzel ve büyük bir şeyi temsil ettiğini ifade eden Arqoub, "Özgürlük içinde yaşamayı ve Filistin'in İsrail işgalinden kurtulmasını umuyoruz. Halk olarak özgürlüğümüzü talep etmeye devam edeceğiz" dedi.  

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...