'İsrail'in şartlarına uymak siyasi intihar olur'

/ Kaynak: AA
'İsrail'in şartlarına uymak siyasi intihar olur'

DÜNYA Haberleri  / AA

Ahmed Bahr, barış müzakerelerine İsrail'in şartlarına uygun olarak yeniden başlanmasını kabul edilmesinin "siyasi intihar" olacağını belirtti.

Filistin Yasama Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Filistinli liderlerin, barış müzakerelerine İsrail'in şartlarına uygun olarak yeniden başlanmasını kabul etmesinin "siyasi intihar" olacağını belirtti. Bahr, İsrail-Filistin barış müzakerelerinin yeniden başlamasının gündeme gelmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) liderlerinin, İsrail'in şartları doğrultusunda barış müzakeresine yeniden başlaması siyasi bir intihar ve ABD'nin İsrail yanlısı tutumu karşısında boyun eğmektir" ifadelerine yer verdi. Açıklamada, barış müzakerelerinin yeniden başlamasının Filistin yönetiminin konumunda ciddi bir gerilemeye neden olacağı, bunun, Filistin'in ulusal değerlerini ve haklarını arka plana atmak anlamına geldiği kaydedildi. Hamas liderlerinden Bahr, barış müzakerelerinin yeniden başlamasının bölgedeki Yahudileştirme planlarının genişlemesi, yerleşim birimlerinin artması, zorunlu göçlerin çoğalması adına yasal bir kılıf olacağı konusunda uyarılarda bulunulan açıklamasında, "ABD, Mısır sahnesindeki değişikliklerden sonra Filistin tarafının zelil olacağı bir uzlaşıyı kabul etmesi için zorluyor" ifadesine yer verildi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ortadoğu temaslarının ardından barış müzakerelerinin yeniden başlaması adına anlaşmaya varıldığını ancak bu anlaşmanın resmiyet kazanma sürecinin hala devam ettiğini belirtmişti. Kerry, gelişmelerin tahmin edilen çerçevede ilerlemesi durumunda tarafların, gelecek hafta görüşmelere başlamak için Washington'da bir araya geleceğini açıklamıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...