İsrail'in Lübnan'ı vurması gerilimi artırdı! BM Barış Gücü uyardı: Her an kontrolden çıkabilir

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'in Lübnan'ı vurması gerilimi artırdı! BM Barış Gücü uyardı: Her an kontrolden çıkabilir

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail-Hamas çatışması şiddetini artırarak devam ederken, İsrail'in Lübnan sınırındaki saldırıları da bölgedeki gerilimi tırmandırdı. Savaşta yeni bir cehpe açılacağı endişesi giderek artarken, BM Lübnan Geçici Barış Gücü Komutanı Aroldo Lazaro, Lübnan-İsrail sınırındaki gerginliğin her an kontrolden çıkabileceği uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz cumartesi günü Hamas'ın saldırılarına karşılık veren İsrail Gazze'yi abluka altına alarak bomba yağmuruna tutmuştu.

Gazze'nin ardından İsrail 3 gün önce de Lübnan'ın güneyini vurmuş, bu da savaşa Hizbullah'ın da dahil olabileceği endişesini uyandırmıştı. 

İsrail ile Lübnan arasındaki 120 kilometrelik sınır hattını denetleyen Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) Komutanı Aroldo Lazaro'dan da İsrail-Lübnan gerilimine ilişkin kritik bir uyarı geldi. 

"AĞIR ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR"

Lübnan-İsrail sınır hattındaki Alma Şaab, Ayta Şaab, Dahayra, Adaysa ve Huvla bölgelerinde akşam saatlerinde ağır çatışmaların meydana geldiğini belirten Lazaro, bu sırada 1 gazetecinin ölümü ve başka gazetecilerin yaralanmasından derin üzüntü duyduklarını ifade etti.

"GERİLİM KONTROLDEN ÇIKABİLİR"

Bölgede ivedi bir şekilde silahların susması çağrısında bulunan Lazaro, "Bu tırmanan gerginliğin kontrolden çıkma potansiyeli açık. Bunun durdurulması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Lübnan'ı vurması gerilimi artırdı! BM Barış Gücü uyardı: Her an kontrolden çıkabilir

Lübnan'ın güneyinde İsrail sınırındaki Alma Şaab beldesinde akşam saatlerinde düzenlenen saldırıda Reuters haber ajansından kameraman İssam Abdullah'ın hayatını kaybetmiş, 5 gazeteci de yaralanmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...