İsrail'in katlettiği gazeteci sayısı 92 oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'in katlettiği gazeteci sayısı 92 oldu

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdikleri katliamı dünyanın bilmesini istemeyen İsrail basın mensuplarını da öldürmeye devam ediyor. İsrail bombardımanında hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 92'ye yükseldi.

İsrail ordusu, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda sivillerin yanı sıra basın mensuplarını ve ailelerini hedef almaya devam ediyor. Gazetecileri ve sivilleri kasıtlı olarak hedef almak, uluslararası insancıl hukuka göre savaş suçu sayılıyor. 

Gazze Şeridi'nde işlediği savaş suçlarını ve soykırıma varan saldırılarını dünyaya duyurmaya çalışan ve uluslararası kurallarla dokunulmazlığı olan gazetecileri hedef almaya devam eden İsrail'in saldırılarında 92 Filistinli gazeteci öldürüldü.

Gazze Medya Ofisi'nin açıklamasında, İsrail'in son iki gündür Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanında gazeteci Rami Bedir ve Asım Kemal Musa'nın öldürüldüğü belirtildi.

İsrail'in Gazze'de gazetecileri "Filistin anlatısını susturmak, gerçekleri gizlemek" amacıyla kasıtlı şekilde öldürdüğü belirtilen açıklamada, İsrail'in Filistin halkının iradesini kırma konusunda başarısız olduğu aktarıldı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...