İsrail'in hedefinde hastaneler var! Gece boyunca Gazze'ye bomba yağdı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'in hedefinde hastaneler var! Gece boyunca Gazze'ye bomba yağdı
DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İşgalci İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki 4 hastaneyi 'doğrudan' hedef aldı. Hastanelere ve çevrelerine bomba yağarken, ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Öte yandan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, böbrek yetmezliği olan 38 çocuğun diyaliz hizmetlerinden mahrum kaldığını açıkladı.

Hamas'ın silahlı kanadı tarafından 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlatılan operasyon sonrası Gazze Şeridi, İsrail ordusu tarafından abluka altına alındı. Savaşta bir ay geride kalırken, hayatını kaybeden Filistinli sayısı 11 bine yaklaştı, yaralılar ise 26 bini aştı.

Bölgeye bomba yağdırmaya devam eden ve kadın-çocuk ayırt etmeksizin sivilleri katleden işgalci İsrail ordusu, hastaneleri ve okulları bombalamaya devam ediyor. Saldırıların şiddetini artıran İsrail, gece saatlerinde hastaneleri hedef aldı. El-Avde Hastanesi, Endonezya Hastanesi, Rantisi Çocuk Hastanesi ve Şifa Hastanesi ağır bombardıman altında kaldı.

SİVİLLERİN SIĞINDIĞI HASTANELERE SALDIRI

Filistin haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre; İsrail ordusu, yaralı ve hastaların yanı sıra yerinden edilmiş binlerce Filistinlilerin sığındığı Endonezya Hastanesi'nin çevresine çok şiddetli saldırılar düzenledi.

Saldırıların hastanenin bazı bölümlerinde ciddi hasara yol açtığı ve insanlar arasında ciddi panik oluşturduğu belirtilen haberde, ölen ve yaralananların olduğu aktarıldı.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye'de yer alan El-Avde Hastanesi çevresini bombaladığı belirtildi.

Saldırıda gönüllü bir sağlık görevlisinin yaralandığı ifade edilen açıklamada, Kızılay'a ait iki ambulansın da hizmet dışı kaldığı aktarıldı.

ÇOCUK HASTANESİNİ BOMBALADI

El-Aksa televizyonunun Telegram kanalından paylaşılan habere göre; İsrail savaş uçakları Rantisi Çocuk Hastanesi'ni doğrudan hedef aldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı da yaptığı açıklamada, İsrail'in hastaneyi direkt hedef alması sonucu hastanenin bodrum katında ve bazı tesislerinde büyük yangınların çıktığı belirtildi. Açıklamada, ölen ya da yaralananlara ilişkin bilgi verilmedi.

ŞİFA HASTANESİ AVLUSUNDA 6 CAN KAYBI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi'nin avlusunu hedef aldığını belirtti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi çevresinde 'gazeteciler ve yerinden edilmişler için' kurulan iki çadırı doğrudan hedef alması sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, bazılarının da yaralandığı ifade edildi.

İsrail'in hedefinde hastaneler var! Gece boyunca Gazze'ye bomba yağdı

38 ÇOCUK DİYALİZ HİZMETLERİNDEN MAHRUM

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, 7 Ekim'den bu yana birçok hastanenin hizmet dışı kaldığını, bunlar arasında kentte çocuklara yönelik tek diyaliz merkezinin bulunduğu Rantisi Çocuk Hastanesinin de olduğunu ifade etti.

Yakıt yetersizliği nedeniyle Rantisi Çocuk Hastanesi ve Nasr Çocuk Hastanesinde çocuklara yönelik tüm tıbbi hizmetlerin durdurulduğunu, yoğun bakım ve kreşin yalnızca küçük bir jeneratör çalıştırılarak çalışır durumda tutulduğunu aktaran Kudra, Rantisi Çocuk Hastanesi diyaliz bölümünde tedavi gören 38 çocuğun diyaliz hizmetlerinden mahrum kaldığını vurguladı.

KANSER HASTASI GAZZELİ ÇOCUKLAR TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK

Öte yandan, bölgedeki hasta ve yaralıların tedavisi için diplomasi trafiğini sürdüren Türkiye,yaralı ve tedavisi yarım kalan kanser hastası Gazzeli çocukların Türkiye’ye getirilmesi konusunda mutabakata vardı. En kısa sürede kanser hastası çocuklar Türkiye’ye getirilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün İsrail Sağlık Bakanı Moshe Arbel ile görüştü. Koca, şu ifadeleri kullandı: "Masum çocukların tedavisinin devamı konusunda üzerimizdeki sorumluluğu hatırlattım. Kendisi de bu konuda haklı olduğumuzu söyledi. Çocuklar başta olmak üzere hastaların Mısır’a ambulanslarla taşınması ve oradan uçak ambulanslarla Türkiye’ye getirilerek tedavi edilmesi için hazır beklediğimizi ifade ettim.

Tedavisi yarım kalan kanser hastası çocuklardan başlayarak hastaların sevk sürecinin güven içinde gerçekleşmesi konusundaki beklentimizi ve üzerlerine düşen sorumluluğu aktardım. Bu konuda bizimle mutabık kalarak olumlu görüş bildirdiler."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...