İsrail'in hastane katliamlarını meşrulaştırma planı tutmadı: CNN yayınının üzerine eklemeler yaptılar!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail, hastane katliamlarını meşrulaştırmak için algı operasyonlarına devam ediyor. İsrail ordusu Amerikan CNN ekibini canlı yayın yapması için Rantisi Hastanesi'ne götürdü. Hamas'ın cephaneliği olduğu iddia edilen odaya giren CNN muhabirinin 'Birkaç paslı silah var' söyleminin ardından İsrail ordusu aynı yerden bir video daha paylaştı. İsrail ordusunun paylaştığı videoya, CNN'dekinden farklı olarak eklemeler yapıldığı gözlerden kaçmadı.

İsrail, Gazze'de yaptığı katliamları meşrulaştırmak için algı operasyonlarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Şifa Hastanesi'nin bir animasyonunu yayınlayarak, hastanenin Hamas karargahı olduğunu iddia eden İsrail cephesi, Rantisi Hastanesi'nden videolar servis etti. 

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Amerikan CNN televizyonu ekibini Rantisi Hastanesi'ne çekim yapmaya götürdü. 

Hagari'nin eşlik ettiği CNN ekibinin hazırladığı haberin yayınında CNN'den Nic Robertson'un kendisine gösterilen silah ve mühimmatlara yaklaşarak "Birkaç paslı silah ve patlayıcı var." dediği görüldü.

İsrail'in hastane katliamlarını meşrulaştırma planı tutmadı: CNN yayınının üzerine eklemeler yaptılar!

VİDEOYA ROKETATAR VE İNTİHAR YELEĞİ EKLENDİ

CNN'de yapılan yayındaki görüntülerden istediği algıyı oluşturamayan İsrail ordusu daha sonra 2. videoyu kendi hesaplarından paylaştı.

Ordu Sözcüsü Hagari, Rantisi Hastanesi'ndeki anlatımlarını paylaştığı videosunda, buranın Hamas tarafından kullanıldığını öne sürerek, hastanenin bodrumunda bir odada yere düzenli olarak sıralandığı fark edilen silah, mühimmat ve patlayıcıları gösterdi.

Eline bir yelek alan Hagari, bunun intihar yeleği olduğunu ifade etti.

Ancak ordunun paylaşımında CNN'de görülenlerden farklı olarak, aynı noktada roketatar ve intihar yeleği eklendiği fark edildi. CNN'in yayınında, intihar yeleği ise hiç yer almıyordu. 

Ordunun CNN'den ayrı servis ettiği videoda ayrıca yerde silahların yanında daha fazla poşet ve çanta yer aldığı görüldü.

İsrail'in hastane katliamlarını meşrulaştırma planı tutmadı: CNN yayınının üzerine eklemeler yaptılar!

CNN YAYINIYLA OLAN FARK AZALTILDI

İsrail ordusu, X sosyal medya hesabında yayınladığı son videoda ise Hagari'nin silah ve mühimmatların başında yaptığı anlatımları büyük ölçüde çıkardı.

Ordunun resmi internet sitesinde yayımlanan görüntülerde Hagari, yere dikkatlice dizilmiş silahların başında bunların Hamas tarafından kullanıldığını, roketatarlarla saldırı düzenlendiğini anlatmıştı.

Böylece İsrail ordusunun ve Hagari'nin hesabındaki güncel videoda silah ve bomba vurgusunun daha az olduğu görülürken, CNN yayınındaki görüntülerle aradaki fark kısmen azalmış oldu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...