İsrail'in Gazze'ye zulmü bitmiyor! Ölenlerin sayısı 32'ye yükseldi, 253 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: AA-İHA
İsrail'in Gazze'ye zulmü bitmiyor! Ölenlerin sayısı 32'ye yükseldi, 253 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA-İHA

İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye saldırıları sürerken can kaybı sayısı artmaya devam ediyor. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye yükselirken 253 kişin ise yaralandığı öğrenildi. Türkiye, İsrail'in saldırıları kınarken Birleşmiş Milletler tarafından İsrail'in saldırılarına tepki geldi.

İsrail'in Filistin'e olan zulmü önceki yıllarda olduğu gibi yine devam ediyor. İşgalci İsrail askerleri Gazze'yi abluka altına aldığı gibi sivillere ateş açarak çok sayıda insanın ölümüne sebep oluyor. İsrail'in bu saldırılarına her ne kadar kınamalar ve tepkiler gelse de bunlar İsrail'i durdurmaya yetmiyor ve İsrail abluka altına aldığı Gazze'yı savaş uçakları, tanklar ve zırhlı birlikler sevil yerleşim yerlerinin bulunduğu birçok bölgeyi hedef alıyor.

İsrail'in katliamında can kaybı gün geçtikçe yükseliyor. Filistinlilerin başına saatte bir ton bomba yağarken saldırılarda 250'den fazla kişi yaralandı.

32 KİŞİ SALDIRILARDA ÖLDÜ, 253 YARALI

İsrail'in 5 Ağustos'tan bu yana saldırı düzenlediği abluka altındaki Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısının 32'ye yükseldi. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle yaşanan kayıplara ilişkin bilgi verildi.

Bakanlık açıklamasında, 5 Ağustos'tan bu yana düzenlenen saldırılarda 6'sı çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 32 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Yaralı sayısının 253'e yükseldiği belirtilen açıklamada, yaralıların sağlık durumuna ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

Ayrıca  Kudüs Tugayları, hayatını kaybedenler arasında İslami Cihat yöneticisi Halid Mansur'un da olduğunu açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye zulmü bitmiyor! Ölenlerin sayısı 32'ye yükseldi, 253 yaralı

SALDIRILAR 1 HAFTA SÜREBİLİR

İsrail basınında çıkan haberlere göre İsrail Savunma Bakanı Beni Gantz saldırılara devam emri verdi. Saldırıların bir hafta sürebileceği belirtildi. İsrail güvenlik güçleri, Batı Şeria'da da baskınlar düzenledi. İslami Cihad üyesi oldukları iddiasıyla 20 Filistinliyi tutukladı. Filistin, tırmanan gerilimden İsrail ordusunu sorumlu tuttu, saldırıların derhal durdurulmasını istedi.

TÜRKİYE'DEN KINAMA

İsrail'in Filistin'e yönelik salrıılarına Türkiye'den kınama geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Saldırılarda çocuklar dahil, sivillerin yaşamlarını kaybetmelerini kabul edilemez buluyoruz" denildi.

BM YARIN TOPLANACAK

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Filistin'in talebi üzerine yarın toplanacak. Birleşmiş Milletler, İsrail'in saldırılarına tepkisini "Sivillere yönelik saldırıların hiçbir gerekçesi olamaz" açıklaması ile gösterdi. Avrupa Birliği'nden de gelişmelerin endişe ile takip edildiği açıklaması geldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA-İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...