Son dakika... İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 670 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son dakika... İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 670 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 670’e, yaralıların sayısı ise 9 bin 600’e yükseldi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e "Aksa Tufanı" operasyonu başlattı. İsrail de Hamas'ın saldırısına "Demir Kılıçlar" operasyonu ile karşılık verdi. Ardından peş peşe kalkan savaş uçakları Gazze Şeridi'ne bomba yağdırdı. İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar dokuzuncu gününde de devam etti. İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalarda can kaybı artmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 670’e, yaralananların sayısının ise 9 bin 600’e yükseldiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı ayrıca, saldırılar sonucu Gazze Şeridi'ndeki en az 50 ailenin yok olduğunu ifade etti.

GAZZE ŞERİDİ'DE TOPLU MEZARLAR KAZILDI

İsrail’in düzenlediği bombardımanlarda can kaybı her geçen gün artmaya devam ederken, Gazze Şeridi’nde toplu mezarlar kazılmaya başlandı. İsrail saldırılarında hayatını kaybeden kimliği belirlenemeyen yaklaşık 100 kişi toplu mezara defnedildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Seleme Maruf, Gazze’de toplu mezarlar hazırlandığını belirterek, "Şifa Hastanesi morglarında çok sayıda cesedin bulunması ve yakınlarının defnetmeye gelmemesi nedeniyle cesetlerde bozulma işaretleri görülmeye başlandı. İşgalcilerin katliamları sonucunda onlarca cansız bedenin gelmeye devam etmesi ışığında, yaklaşık 100 kişinin defnedilmesi için toplu mezar hazırlandı" dedi.

"ARALIKSIZ SÜREN SALDIRILAR SEBEBİ İLE CENAZE TÖRENLERİ YAPILMADI"

Görgü tanıkları, hastanelerin morglarında yer kalmaması ve saldırıların aralıksız sürmesi nedeniyle cenaze töreni yapılamadığını açıklarken, bazı naaşların ise soğutuculu kamyonlarda saklandığını belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...