İsrail'in Gazze saldırısı bölgesel gerilime neden oluyor: ABD'nin Suriye'deki askeri üssüne SİHA'larla saldırı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'in Gazze saldırısı bölgesel gerilime neden oluyor: ABD'nin Suriye'deki askeri üssüne SİHA'larla saldırı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'nin güneyindeki Tenf bölgesinde yer alan askeri üssüne SİHA'larla saldırı girişiminde bulunuldu.

İsrail ile Hamas 7 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırılarında aralarında 2 bin 55 çocuğun da bulunduğu 5 bin 87 kişi hayatını kaybetti. Gazze’deki çatışmaların bölgesel bir savaşa dönüşeceği endişeleri dile getirilirken, ABD, İsrail’e desteğini açıkladı.

ABD'NİN SURİYE VE IRAK ÜSLERİNE SALDIRI

ABD, İsrail ordusuna destek amacıyla Doğu Akdeniz’e 2 uçak gemisinden oluşan saldırı grubu gönderdi. ABD’nin İsrail’in Gazze’deki saldırılarına açık desteği bölgede farklı aktörlerin yer alacağı bölgesel bir çatışma riskini artırıyor. 17 gündür devam eden çatışmalar süresince, ABD’nin Irak ve Suriye’deki askeri üslerine insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar gerçekleştiriliyor.

Anadolu Ajansı’nın aktardığı habere göre, ABD’nin başını çektiği uluslararası koalisyonun Suriye’nin güneyinde yer alan Tenf bölgesinden üssüne silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) saldırı girişiminde bulundu. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, yerel saatle 10.00 sularında ABD ordusunun bulunduğu Tenf bölgesindeki üsse, aidiyeti bilinmeyen 3 adet SİHA ile saldırı girişimi gerçekleşti.

İsrail'in Gazze saldırısı bölgesel gerilime neden oluyor: ABD'nin Suriye'deki askeri üssüne SİHA'larla saldırı

KOALİSYON GÜÇLERİ SİHA’LARI DÜŞÜRDÜ

Koalisyon güçleri, SİHA'ları hedef alarak düşürürken, saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken can veya mal kaybı olup olmadığı bilinmiyor.

İran destekli terörist gruplar, Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SİHA'larla saldırılar düzenliyor. Terörist gruplar, 19 Ekim'de de ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko gaz sahası çevresine SİHA saldırısı düzenlenmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...