İsrail'in bombaladığı Gazze'de 34 gazeteci hayatını kaybetti!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail’in Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. 7 Ekim'de başlayan saldırılarda 34 gazeteci hayatını kaybetti!

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 23 gündür yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze'de hayatını kaybeden gazetecilerin sayısını açıklayarak isimlerini yayınladı.

34 FİLİSTİNLİ GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ

Saldırılarda şu ana kadar, 3’ü kadın 34 Filistinli gazeteci hayatını kaybetti. İsrail'in bombaladığı yerdelerde çok sayıda gazeteci de yakınlarını kaybetti.

İsrail’in 26 Ekim’de Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bir evi hedef alan saldırısında, Al Jazeera televizyonunun deneyimli muhabiri Vail ed-Dahduh, eşi, oğlu ve kızı dahil olmak üzere ailesinden çok sayıda kişiyi kaybetti. İsrail'in bombalaması sonucu İsrail'in Lübnan sınırında bulunan Lübnanlı bir gazeteci de aynı tarihte hayatını kaybetti.

İsrail'in bombaladığı Gazze'de 34 gazeteci hayatını kaybetti!

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA 23. GÜN

Hamas, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 310'u asker 1400 İsrailli öldü. 5 bin 132 İsrailli yaralandı.

İsrail'in bombaladığı Gazze'de 34 gazeteci hayatını kaybetti!

ÇOĞU ÇOCUK VE KADIN 8 BİNDEN FAZLA İNSAN HAYATINI KAYBETTİ!

İsrail'in 23 gündür yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze'de 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 62'si kadın olmak üzere 8 bin 5 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 20 bin 242'ye yükseldi. İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 111 Filistinli hayatını kaybetti. 1900'den fazla kişi ise yaralandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...