İsrail'in 2006 korkusu! Kara harekatına cesaret edemiyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İsrail'in 2006 korkusu! Kara harekatına cesaret edemiyorlar

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Filistin'de 75 yıldır soykırım yapan İsrail Gazze'ye kara harekatına hazırlanıyor. Ancak uzmanlar İsrail'in işinin zor olduğunu belirtiyor.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Gazze sınırı yakınına on binlerce asker konuşlandıran İsrail kara harekâtına hazırlanırken, Hamas da karşı tedbir alıyor. Güvenlik uzmanları, Hamas’ın bölgede kazdığı tünellerin hayati öneme sahip olduğuna dikkat çekerek İsrail’in işinin zor olduğunu belirtiyor.

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin “Büyük bir ihtimalle İsrail hazır olduğunda bu harekât yapılır ama şu anda hazır değiller. Bunlar 2006’da Lübnan’da benzer şekilde harekât başlattılar ama çok büyük bir tokat yediler. O yüzden meskûn mahal muharebesine girmek istemiyorlar” dedi. Hamas’ın elindeki 222 rehinenin hepsinin bir arada olmadığını ifade eden Pekin, “Başarı gösteremezlerse Netanyahu ve Biden’in siyasiyi hayatları bu topraklara gömülür” diye konuştu.

İsrail'in 2006 korkusu! Kara harekatına cesaret edemiyorlar

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar ise Gazze’ye yönelik kara harekâtının son derece zor olduğunu belirterek şunları söyledi: “İsrail’in çok güçlü ordusu var, arkasında da ABD var ama burada da Hamas’ın doktrin üstünlüğü var. Kara harekâtını etkileyen birçok parametre var. Kara harekâtı yapılacak alanın demografik ve tomografik olarak dizayn edilmesi gerekir. Bu dizayn, şu ana kadar şekillenmiş değil. Rehineler halen İsrail’in prangası konumunda. Hamas, bir tünel konsepti geliştirdi. İsrail’in bununla ilgili elindeki en son veri 2014 yılına dayanıyor.”

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...