İsrail'e sığınan 6 Suriyeli ülkelerine iade edildi

/ Kaynak: AA
İsrail'e sığınan 6 Suriyeli ülkelerine iade edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail ordusu, Suriye'deki çatışmalarda yaralanan ve tedavileri İsrail'de yapılan 6 Suriyelinin ülkelerine geri gönderildiğini bildirdi.

İsrail ordusu, Suriye'deki çatışmalarda yaralanan ve tedavileri İsrail'de yapılan 6 Suriyelinin ülkelerine geri gönderildiğini bildirdi. nbsp;
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, ülkeye sığınan 6 Suriyelinin tedavisinin tamamlanarak ülkelerine iade edildiği, durumu ağır olan bir yaralının tedavisinin ise İsrail'deki bir hastanede sürdüğü belirtildi.
6 Suriyelinin sınır dışı ediliş nedenine dair bilgi verilmezken, güvenlik gerekçesiyle Suriyelilerin bırakıldığı bölge gizli tutuldu.
Yaralı Suriyeliler iki hafta önce, Golan tepelerinde İsrail denetimindeki bölgelere ulaşmış ve yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye nakledilmişti. Ülkelerindeki olaylardan kaçan Suriyeliler, ilk kez düşman ülke olarak kabul ettikleri İsrail'e sığınmış oldu.
İnsan hakları kuruluşları, Suriyelilerin can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle ülkelerine geri gönderilmemesi konusunda İsrail hükümetine çağrıda bulunmuştu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...