İsrail'e istihbarat desteği! İngiliz uçakları resmen Gazze'ye girdi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'e istihbarat desteği! İngiliz uçakları resmen Gazze'ye girdi

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ile Hamas arasındaki savaşta en büyük önceliklerinin 'kendi vatandaşlarının güvenliği' olduğunu vurgulayan İngiltere Savunma Bakanlığı, İsrail'e istihbarat sağlamak için Gazze üzerinde gözetleme uçuşları yapacağını bildirdi.

İsrail ve Hamas arasında 7 Ekim'de 'Aksa Tufanı' operasyonu ile başlayan savaş, ateşkes sürecinin ardından devam ediyor. İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze'yi bombalayıp sivilleri öldürmeye devam ederken, İngiltere'den Gazze ile ilgili kritik bir hamle geldi.

İngiltere Savunma Bakanlığı, aralarında İngiliz vatandaşlarının da bulunduğu esirlerin serbest bırakılması için bölgedeki ortaklarıyla birlikte savaşın başından bu yana çalışma yürüttüklerini belirtti ve esirlerin kurtarılmasına destek olmak amacıyla İsrail'e istihbarat sağlamak için Gazze üzerinde gözetleme uçuşları yapacağını bildirdi.

İNGİLİZ UÇAKLARI GAZZE HAVA SAHASINDA

İngiltere'nin en büyük önceliğinin 'vatandaşlarının güvenliği' olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İngiltere Savunma Bakanlığı, devam eden rehine kurtarma faaliyetlerini desteklemek üzere İsrail ve Gazze üzerindeki hava sahasında faaliyet göstermek dahil Doğu Akdeniz üzerinde gözetleme uçuşları gerçekleştirecek.

Gözetleme uçakları silahsız olacak, muharip role sahip olmayacak ve yalnızca rehinelerin yerini tespit etmekle görevlendirilecek. Sadece rehinelerin kurtarılmasıyla ilgili bilgiler, rehinelerin kurtarılmasından sorumlu ilgili makamlara iletilecek."

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...