İsrail'e büyük öfke!

İsrail'e büyük öfke!

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin dört bir yanında cuma namazı sonrası sokağa dökülen halk, İsrail'i protesto etti

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını Türkiye'nin dört bir yanında protesto edildi. İsrailli askerlerin Mescid-i Aksa'ya baskını sırasında çekilen fotoğraflar taşındı. İsrail aleyhine sloganlar atıldı. Cuma namazı sonrası İstanbul nbsp;Fatih Camisi önünde toplanan çok sayıda vatandaş da, "Mescid-i Aksa onurumuzdur", "Filistin halkı yalnız değildir" yazılı pankartlar taşıdı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan cuma hutbesinde de İsrail zulmüne dikkat çekildi. Mescid-i Aksa'nın önemine değinilen hutbede, "Orada Hazreti Zekeriyya'nın, Hazreti İsa'nın, Hazreti Muhammed Mustafa'nın hatırası vardır. Mescid-i Aksa, Beyt-i Makdis'tir, Harem-i Şeriftir. Yani mukaddes, dokunulamaz Allah'ın evidir. Mescid-i Aksa, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi ile birlikte en kutsal üç mescidimizden biridir" denildi. İsrail dün Ürdün'de de protesto edildi. Birçok şehirde yapılan yürüyüşlerde İsrail'in Amman Büyükelçisinin sınır dışı edilmesini istendi. Protestoların yapıldığı bir başka ülke ise Lübnan oldu. Lübnan'daki Filistinli mülteciler başkent Beyrut'ta "Mescid-i Aksa ve Kudüs'e destek" gösterisi gerçekleştirdi. Ancak İsrail'e en büyük tepkinin geldiği ülke, STK'ların da devreye girmesi ve binlerce kişinin katılması ile Türkiye oldu. nbsp;

KUDÜS'TE GERGİN CUMA

Hamas, Filistin halkını Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için cuma namazının ardından başlayacak öfke gösterilerine katılmaya çağırdı. İsrail, 1300'den fazla güvenlik gücünü Mescid-i Aksa etrafına konuşlandırdı. Hem Kudüs'te hem de Batı Şeria'da çatışmalar yaşandı, 20'ye yakın kişi yaralandı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...