İsrail'den vatandaşlarına Türkiye uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
İsrail'den vatandaşlarına Türkiye uyarısı

DÜNYA Haberleri  / DHA

İsrail, terör örgütü DAEŞ tarafından gerçekleştirilen 19 Mart'taki Taksim saldırısının ardından yeni saldırılar gerçekleşebileceği ihtimaline karşı yeni bir seyahat uyarısı yayınladı. Tel Aviv yönetimi, vatandaşlarının Türkiye'den mümkün olan en kısa sürede ayrılmalarını istedi.

İsrail, DAEŞ’in yeni saldırılar gerçekleşebileceği ihtimaline karşı yayınladığı seyahat uyarısında vatandaşlarının Türkiye'den "en kısa sürede" ayrılmalarını istedi. İsrail Başbakanlık terörle mücadele birimi, İstiklal Caddesi'nde 19 Mart'ta meydana gelen ve üç İsrail vatandaşı ile bir İran vatandaşının hayatını kaybettiği saldırı sonrasında, Türkiye'ye seyahate karşı bir uyarı yayınlamıştı. İsrail terörle mücadele biriminini yayınladığı yeni duyuruda, DAEŞ ya da başka terörist grupların Türkiye'deki turistik bölgelere saldırabileceğine ilişkin tehdiklerin arttığına dikkat çekildi. Birimin açıklamasında, İsrail vatandaşlarının "Türkiye'ye gitmeyi gündemlerinden çıkartmaları" istendi ve Türkiye'de bulunanların da "en kısa sürede" ayrılmaları istendi.
 

İBRAHİM KALIN: "TERÖRÜN İSTEDİĞİ DE BU"
Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in uyarısıyla ilgili bir soruya şu cevabını verdi: "Ülkeler zaman zaman bu tür saldırılar olduğunda çeşitli güvenlik değerlendirmeleri yaparlar. Kısıtlı ve geçici olmak üzere bu tür seyahat uyarılarında bulunurlar. Burada teröristleri sevindirecek tarzda hayatı adeta askıya alan, kilitleyen tavırlardan tabii ki kaçınmak gerekir. Bu bütün ülkeler için geçerli. İsrail bağlamında söylemiyorum bunu. Genel olarak zaten terörün yapmak istediği şeylerden bir tanesi bu. Hayatı askıya aldırmak, dondurmak, gündemi belirlemek. Buna izin vermemek lazım, bu ancak teröristleri sevindirir."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...