İsrail'den QR kodlu kırmızı alarm: Gazze'yi yüzlerce küçük bölgeye ayırdılar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail'den QR kodlu kırmızı alarm: Gazze'yi yüzlerce küçük bölgeye ayırdılar

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail-Hamas arasında 8 günlük geçici ateşkesin sora ermesinin ardından Han Yunus'ta sivillere daha güneye gitmeleri konusunda uyaran QR kodlu el ilanları atıldı. İlanda yer alan ve Gazze'yi yüzlerce küçük bölgeye ayıran haritanın olması İsrail'in bölgedeki saldırısını genişleteceği ve daha da şiddetlendireceği şeklinde yorumlandı.

İsrail ile Hamas arasındaki geçici ateşkes 4 günün ardından dün sona ermişti. Ateşkesin bitmesiyle birlikte Gazze'den yine bombardıman sesleri yükselmeye başladı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, ateşkesin sona ermesinden bu yana 178 kişinin hayatını kaybettiğini ve 589 kişinin yaralandığını bildirdi.

İSRAİL ORDUSUNDAN HAN YUNUS'A KIRMIZI ALARM 

Geçici ateşkesin sonar ermesinin ardından dikkat çeken bir durum yaşandı. İsrail ordusu tarafından Han Yunus'ta sivillere daha güneye gitmeleri konusunda uyaran QR kodlu el ilanları atıldı. Bu ilanlarda Gazze'nin güney bölgelerine sığınmaları gerektiği vurgulanarak, bölgenin tehlikeli bir çatışma bölgesi olduğu belirtildi.

İsrail'den QR kodlu kırmızı alarm: Gazze'yi yüzlerce küçük bölgeye ayırdılar

SALDIRILAR GENİŞLEYECEK Mİ? 

İlanlarda yer alan QR kod içinde Gazze'yi yüzlerce küçük bölgeye ayıran harita ise dikkat çekti. Haritanın gerçekleşmesi planlanan bombardımandan sivillerin kaçması ve sığınması için korunaklı bölgeleri işaret ettiği belirtilse de İsrail'in bölgedeki saldırısını genişletebileceği endişesini taşıyan bir sinyal olarak da değerlendiriliyor.

İsrail'den QR kodlu kırmızı alarm: Gazze'yi yüzlerce küçük bölgeye ayırdılar

SON 24 SAATTE 400'DEN FAZLA YER HEDEF ALINDI 

İsrail ordusunun, son 24 saatte abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 400’den fazla yerin hedef alındığını açıklama da söz konusu haritada Gazze'nin küçük bölgelere ayrılmış olması sosyal medyada da tepkilere neden oldu. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...