İsrail'den Purim Bayramı öncesi Mescid-i Aksa'ya yaş sınırlaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail'den Purim Bayramı öncesi Mescid-i Aksa'ya yaş sınırlaması

DÜNYA Haberleri  / AA

Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi Basın Sorumlusu Firas ed-Dibs, İsrail polisinin, yarın başlayacak Purim Bayramı öncesinde Mescid-i Aksa'ya girişlere yaş sınırlaması getirdiğini söyledi.

Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi Basın Sorumlusu Firas ed-Dibs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail polisinin geçen yılın ekim ayından bu yana ilk defa Aksa'ya girişlerde yaş sınırlaması uyguladığını kaydetti.

"İsrail polisi bugün ikindiden sonra Doğu Kudüs ve Filistin'den olup 50 yaşın altında olanların Aksa'ya girmesine izin vermedi" diyen Dibs, bu sınırlamayla eş zamanlı olarak Yahudilerin Aksa'ya zorla girmesi yönünde çağrılar yapıldığına işaret etti.

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Purim Bayramı nedeniyle yarın akşamdan başlayarak cumartesi akşamına kadar Batı Şeria'dan İsrail'e tüm girişlerin kapatılacağı kaydedildi.

İsrail Radyosu'nun haberinde de İsrail ile Gazze arasındaki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'nın da bayram dolayısıyla yarından itibaren cumaya kadar kapatılacağı duyuruldu.

Batı Şeria'dan İsrail'e geçişlerin yasaklanması nedeniyle binlerce Filistinli işçi işlerine gidemeyecek.

Yahudilikte Purim Bayramı

İbranice'de "zar ve kura çekmek" anlamına gelen, Tevrat’ta da geçtiğine inanılan "Purim", antik Pers İmparatorluğu'nda yaşayan Yahudilerin, dönemin veziri Haman'ın öldürme planından kurtuluşunun anısına kutlanılan bir bayram.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...