İsrail'den 'kara operasyonu' mesajı! Hamas'a iki şart sundu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İsrail'den 'kara operasyonu' mesajı! Hamas'a iki şart sundu

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail, ordusu kara operasyonu için gün sayarken ABD'den gelen mesajla harekatın ertelendiği açıklandı. Çatışmaların 17'inci gününde de Gazze'ye bombardıman durmaksızın devam ederken İsrail kuvvetleri harekatların durması için Hamas'a iki şart sundu. 

Hamas'ın silahlı kanadı el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısı sonrası İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ni hedef aldı. İsrail uçakları ve tankları okul, kilise, cami, ev, hastane ayırt etmeksizin her yeri vurdu.

17 gündür bombaların yağdırıldığı bölgede 2 bin 55'i çocuk, 1.119'u kadın olmak üzere 5 bin 87 Filistinli öldü, 15 bin 273 kişi yaralandı. Hamas'ın saldırılarında ise 308'i asker 1.400 İsrailli hayatını kaybetti, 5 bin 132 İsrailli de yaralandı.

"REHİNELERİ VER VE TESLİM OL"

İsrail ordusu uzun süredir kara harekatı için hazırlıklarına devam ederken dikkat çeken bir açıklama geldi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Jonathan Conricus, bu operasyondan vazgeçmek için iki şart sundu. Conricus "Eğer Hamas, şu anda yaptığı gibi İsrailli sivillerin arkasında saklandığı yerden çıkıp 212 rehinemizi geri verir ve kayıtsız şartsız teslim olursa, o zaman savaş biter" dedi.

"HAVA HAREKATI YETERLİ OLMAZSA GİRECEĞİZ"

Bunun yanı sıra Sözcü Conricus, hava saldırıları ile istedikleri sonucu alabileceklerini ancak yeterli olmaması durumunda kara harekatı başlatılacağına değindi. Conricus "Muhtemelen içeri girip Hamas'ı kendimiz bitirmemiz gerekecek" diyerek sözlerini tamamladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...