İsrail'den geri adım! Skandal tasarı gündemden çıkartıldı

Düzenleyen:
İsrail'den geri adım! Skandal tasarı gündemden çıkartıldı

DÜNYA Haberleri

ABD'nin skandal Kudüs hamlesi sonrası onlarca Filistinli de İsrail tarafından katledilmişti. Türkiye'nin bu gelişmelere sert tepki göstermesi Tel Aviv'i rahatsız ederken, İsrailli bazı yetkililer Ankara'ya karşı Ermeni yalanlarına sarılmıştı. Başka bir skandala imza atmaya hazırlanan İsrail'in bu Türkiye karşı tasarıyı geri çektiği bildirildi.

İsrail merkezli The Jerusalem Post'un haberine göre, Knesset (İsrail Meclisi) Sözcüsü Yuli Edelstein'ın 1915 olayları ilişkin Türkiye karşıtı tasarının "İsrailli vekillerin" kabul etmeyeceği endişesiyle meclisin gündeminden çekildiğini açıkladı.

İsrailli politikacılar, ABD’nin Kudüs elçiliğini açtığı gün onlarca Filistinlinin katledilmesine çok sert tepki gösteren Türkiye’ye karşı sözde Ermeni soykırımı yalanına sarılmıştı.

İsrail meclisindeki sol eğilimli Merez Partisi’nin genel başkanı Tamar Sandberg’ın İsrail meclisinin gündemine alınması için oylamaya sunduğu tasarı geçen hafta çarşamba günü 120 milletvekilinden yalnızca 16’sının katıldığı bir oturumda oylanarak kabul edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...