İşgalci İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı! Bölgeden alevler ve dumanlar yükseliyor...

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

İsrail, Gazze Şeridi’nden fırlatılan roketlere karşılık olarak düzenlediği hava saldırıları ile Gazze Şeridi’nde bazı noktaları vurdu. Yediot Ahronot gazetesinin İsrail güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre, saldırı "idari tutukluluk" uygulamasına karşı sürdürdüğü 87 günlük açlık grevinin ardından hayatını kaybeden Filistinli Hıdır Adnan'ın ölümüne tepki için Gazze Şeridi'nden atılan roketlere misilleme olarak gerçekleştirildi.

Filistinli Hıdır Adnan'ın ölümüne tepki olarak Gazze Şeridi’nden İsrail’e gün içinde fırlatılan roketlerin ardından İsrail gece yarısı saldırıya geçti. İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in güneyine atılan 37 rokete karşılık olarak Gazze Şeridi'nde hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

Filistin güvenlik kaynakları ise, İsrail’in Gazze'nin kuzeybatısındaki El Safeena, Cebaliye ve El-Baydar bölgelerini hedef aldığını aktardı. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

'MİSİLLEME GÜÇLÜ VE KAPSAMLI OLACAK'

Yediot Ahronot gazetesinin İsrail güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre, "idari tutukluluk" uygulamasına karşı sürdürdüğü 87 günlük açlık grevinin ardından hayatını kaybeden Filistinli Hıdır Adnan'ın ölümüne tepki için Gazze Şeridi'nden atılan roketlere misilleme "Hamas'la karşı karşıya gelme anlamı taşısa da güçlü ve kapsamlı" olacak.

Haberde ayrıca Kahire yönetiminin, İsrail'den ateşkes için Adnan'ın naaşının teslim edilmesini istediği ancak Tel Aviv'in bunu reddettiği öne sürüldü.

NE OLMUŞTU?

İsrail ve Filistin arasındaki tansiyon 86 gündür açlık grevinde olan Filistinli tutuklu Khader Adnan’ın İsrail’de bulunduğu hapishanede hayatını kaybetmesinin ardından yeniden yükselmiş, Gazze Şeridi’nden İsrail’in güneyine 37 roket fırlatılmıştı.

Fırlatılan roketler nedeniyle 12 kişi yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...