İsrail'de panik! Ordu halkı uyardı: Evlerinize her an saldırı olabilir

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'de panik! Ordu halkı uyardı: Evlerinize her an saldırı olabilir

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ordusu, Filistinlilerin Gazze Şeridi'ni çevreleyen Yahudi yerleşim birimlerine yönelik "geniş çaplı" saldırı yapabileceği konusunda uyardı. Ordu, İsraillilerin evlerinden çıkmamasını istedi.

İsrail ordusuna bağlı İç Cephe Komutanlığı, Gazze'yi çevreleyen yerleşim birimleri sakinlerine yönelik geniş çaplı bir saldırı" olabileceği konusunda "olağandışı bir uyarı" yayınladı. Bölge sakinlerine bir sonraki duyuruya kadar barınakların yakınında kalmaları talimatı verildi. Temel zorunluluklar dışında dışarıda kalmaktan ve hareket etmekten kaçınılması istendi. Ordunun ikazında muhtemel saldırının niteliği veya nasıl olacağı konusunda herhangi bir ayrıntıya yer verilmedi.

SİVİLLER SİLAHLANDIRILIYOR

Öte yandan, İsrail Başbakanı Netanyahu, bugün yaptığı konuşmada sivil halkı silahlandırdıklarını söyledi. Netanyahu "Vatandaşları silah kullanmaya teşvik ediyoruz ancak bunu kontrollü bir şekilde yapıyoruz" dedi.

İSRAİL - HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 704'ü çocuk ve 1584'ü kadın, 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 kişinin öldüğünü, 17 bin 439 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100’ün üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi. Çatışmalarda 20'si Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci hayatını kaybetti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...