İsrail’de hapis cezasına çarptırılan Filistinli tutuklu hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail’de hapis cezasına çarptırılan Filistinli tutuklu hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistinli bir adam, İsrail’de hapis cezasına çarptırılmış ve ardından cezaevine gönderilmişti. Sağlık durumu kötüleşen ve hastaneye kaldırılan 40 yaşındaki adam hayatını kaybetti.

Filistin Esirler Kulübü yaptığı yazılı açıklamada, İsrail askerleri tarafından bir süre önce ‘Kudüs'e izinsiz girdiği’ gerekçesiyle gözaltına alınarak cezaevine gönderilen 40 yaşındaki Filistinli Musa Harun Ebu Mehamid'in sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından birkaç gün önce İsrail'deki Assaf Harofeh Hastanesi'ne kaldırıldığı ifade edildi. Filistinli tutuklunun bu sabah saatlerinde hastanede hayatını kaybettiği açıklandı. 

Açıklamada, ‘Ebu Mehamid'in kasıtlı bir şekilde tıbbi ihmale maruz kaldığı ve ölümünden tümüyle İsrail'in sorumlu olduğu’ şeklinde bir iddia yer aldı. Ebu Mehamid'in tam olarak ne zaman gözaltına alınarak cezaevine gönderildiğine ilişkin ise bilgi verilmedi.

ULUSLARARASI SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Filistin Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ebu Mehamid'in ölümüyle ilgili uluslararası soruşturma açılması çağrısında bulundu. Bakanlık yazılı açıklama yaparak, "İsrail cezaevi yönetiminin Filistinli tutuklulara karşı uyguladığı tıbbi ihmal siyaseti sonucu Ebu Mehamid'in şehit olmasından tümüyle İsrail'in sorumlu olduğu" ifade edildi.

Açıklamada ayrıca uluslararası toplum, Kızılhaç Komitesi ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi başta olmak üzere BM'ye bağlı ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan 'Filistinli tutukluların karşılaştığı ihmallerle ilgili ahlaki ve hukuki sorumluluklarını üstlenmeleri' talep edildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...