İsrail'de Hamas'ın saldırıları sonrasında sorumlu aranıyor: Bütün oklar Netahyahu'yu gösteriyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail'de Hamas'ın saldırıları sonrasında sorumlu aranıyor: Bütün oklar Netahyahu'yu gösteriyor!

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in en büyük gazetelerinden Haaretz, Hamas'ın saldırısı sonrasında Başbakan Netanyahu'yu sorumlu tuttu. Gazete, Netanyahu yönetiminin Filistin'de ilhak ve mülksüzleştirme politikasını güttüğünü ifade ederek, " Felaketin sorumluluğu açık bir şekilde bir kişinindir: Binyamin Netanyahu’dur” dedi.

Hamas’ın askeri kanadı El Kassam Tugaylarının sürpriz ‘Aksa Tufanı’ operasyonu İsrail’de sorumlu kim tartışmalarına neden oluyor. Haaretz gazetesinden yayımlanan başyazıda, Başbakan Binyamin Netanyahu, doğrudan sorumlu olarak gösterildi.

İsrail’in en önemli ve etkili gazetelerinden Haaretz’de kaleme alınan yazıda Netanyahu’nun tek sorumlu olduğu ifade edilirken, Tel Aviv’in son dönemde Filistinlilere yönelik politikaları da eleştirildi. Oldukça sert bir üslupla ele alınan yazıda, “Simha Tora bayramında İsrail'in başına gelen felaketin sorumluluğu açık bir şekilde bir kişinindir: Binyamin Netanyahu’dur” ifadeleri kullanıldı.

Eleştiri Netanyahu hükümetinin bilinçli tercihlerine getirilerrek, “Engin siyasi deneyimi ve güvenlik konularındaki yeri doldurulamaz bilgeliğiyle övünen başbakan, bir ilhak ve mülksüzleştirme hükümeti kurarken, Bezalel Smotrich ve Itamar Ben-Gvir'i (aşırılıkçı) kilit pozisyonlara getirirken, Filistinlilerin varlığını ve haklarını açıkça göz ardı eden bir dış politika benimserken İsrail'i bilinçli olarak içine sürüklediği tehlikeleri tespit etmekte tamamen başarısız oldu.” denildi.

İsrail yönetiminin saldırılar karşısında sorumluluk üstlenmeyeceğini de ifade eden Haaretz, “Netanyahu kesinlikle sorumluluğundan kaçmaya çalışacak ve suçu, ordunun askeri istihbaratın ve Şin Bet güvenlik servisinin yönetimine atmaya çalışacak.” değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'de Hamas'ın saldırıları sonrasında sorumlu aranıyor: Bütün oklar Netahyahu'yu gösteriyor!

MISIR: UYARDIK, DİNLEMEDİLER

Öte yandan Yedioth Ahranoth gazetesi, Mısır İstihbarat Bakanı’nın Hamas’ın saldırısından 10 gün önce Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve “daha önce görülmemiş ve kötü bir saldırının” düzenleneceğine dair bilgi verdiğini aktardı. Bakan, Netanyahu’nın ilettiklerini karşısında tepkisizliği karşısında şaşırdıklarını ifade etti.

 Dün akşam İsrail Başbakanlık Ofisi’nden X’te yapılan paylaşımda ise bu bilgi yalanlandı. Bu arada Netanyahu dün yaptığı açıklamada, “Muhalefet liderlerini hiçbir önkoşul olmaksızın acil bir ulusal birlik hükümeti kurmaya çağırıyorum” dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...