İsrail zulmünden kaçtı... ABD'de vuruldu! Filistinli öğrenci yaşam mücadelesi veriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail zulmünden kaçtı... ABD'de vuruldu!  Filistinli öğrenci yaşam mücadelesi veriyor

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD'de silahlı saldırıya uğrayan 3 Filistinli öğrencinin tedavileri devam ederken, durumu kritik olan öğrencinin Batı Şeria'daki İsrail zulmünden kaçıp geldiği öğrenildi.

ABD'nin Vermont eyaletinde 3 Filistinli üniversite öğrencisi sokak ortasında silahlı saldırıya uğramıştı. Irkçı saldırının, ardından Filistinli gençlerden ikisinin ABD vatandaşı olduğu, birinin ise ABD'de oturum izni ile ikamet ettiği açıklanmıştı. 

İSRAİL ZULMÜNDEN KAÇMIŞTI

Oturum izni olan öğrencinin Hişam Awartani olduğu öğrenilirken, amcası yaşam mücadelesi veren gencin İsrail zulmünden kaçıp ABD'ye geldiğini açıkladı.

ABD'DE GÜVENDE OLACAĞINI DÜŞÜNDÜLER

Amca Tamimi, yeğeninin ABD'de daha güvende olacağını düşündüğünü ve bu yüzden işgal altındaki Batı Şeria'daki şiddet olaylarından kaçarak ABD'ye taşındığını belirterek "Biz her zaman onun güvenliği açısından Batı Şeria'da yaşamanın daha büyük bir risk oluşturabileceğini ve onu buraya göndermenin doğru bir karar olacağını düşündük." dedi.

Saldırıya tepki gösteren Tamimi, bunun, rastgele bir eylem olduğuna inanmakta güçlük çektiklerini söyledi.

"SALDIRI NEFRETİN SEVİYESİNİ GÖSTERİYOR"

Saldırıda yaralanan diğer öğrenci Awartani'nin amcası Price ise "Şükran Günü'nde böyle bir şeyin yaşanması, bu ülkenin bazı bölgelerinde var olan nefretin seviyesini gösteriyor." şeklinde konuştu.

KEFİYE TAKTIKLARI İÇİN HEDEF OLDULAR

Price, 3 gencin Arap oldukları ve Filistin mücadelesinin sembolü haline gelen siyah beyaz renklerdeki kefiye veya puşi adıyla bilinen örtüyü taktıkları için hedef alındığını ifade etti.

Belediye Başkanı Weinberger ise saldırıyı, "kent tarihindeki en şok edici ve rahatsız edici olaylardan biri" olarak nitelendirdi.

ABD'nin Vermont eyaletinde, 25 Kasım'da Filistin kökenli 3 öğrenciye silahlı saldırı düzenlenmişti.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Polis, soruşturmaların ardından 48 yaşındaki Jason J. Eaton adlı şüphelinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray ise ABD Başkanı Joe Biden'ın, saldırı karşısında "dehşete düştüğünü" belirtti.

Beyaz Saray basın sözcüsü Karine Jean-Pierre saldırıyla ilgili, "Başkan, devam eden soruşturmayla ilgili ekibinden güncellemeler almaya devam ediyor." diye konuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...