İsrail zulmünde son perde: Filistinli çocuklara para cezası kesiyor

Düzenleyen:
İsrail zulmünde son perde: Filistinli çocuklara para cezası kesiyor

DÜNYA Haberleri

Zaman zaman Filistinli çocukları gözaltına alarak dünyayı şoke eden İsrail şimdi de ailelerine ödeyemeyecekleri para cezaları keserek tepki çekti.

Filistin Tutuklu Araştırmaları Merkezi yöneticisi Riyad El-Aşkar,  İsrail mahkemelerinin 2020’de Filistinli çocuklara 350.000 şekel (102.000 dolar) para cezası verdiğini söyledi. Ofer askeri mahkemesi, bu cezalarla zaten fakirlik içinde kıvranan Filistinli aileleri büsbütün zor duruma soktu. Filistinli çocuklara para cezaları, askeri kontrol noktaları ya da Yahudi yerleşim yerleri yakınlarında görüldükleri ya da gösterilerde taş attıkları için veriliyor. Aşkar, uluslararası insan hakları kuruluşlarının devreye girmesini ve İsrail’in, çocuklarının serbest bırakılmaları için Filistinli ailelere yüksek bedeller çıkararak “şantaj” yapmasını durdurmasını istedi. İsrail, dünyada çocukları askeri mahkemelerde yargılayan tek ülke. Uluslararası Af Örgütü daha önce İsrail kuvvetlerinin gözaltı sırasında Filistinli çocuklara işkence ettiğini belgelemişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...