İsrail yine camiyi hedef aldı, çok sayıda yaralı var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail yine camiyi hedef aldı, çok sayıda yaralı var

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail savaş uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bir camiyi daha bombaladı. Saldırının ardından cami tamamen yıkılırken olayda yaralananların olduğu öğrenildi.

İsrail - Hamas aradındaki savaşta 23'üncü gün sonra ermek üzere... İsrail ordusu Gazze'de sivil gözetmeksizin okul, cami, kilise ve hastaneleri bombardımana tuttu. Çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan binlerce insan canlarından oldu. Gazze Şeridi'ndeki binlerce kişide salgın hastalık tespit edildi, gerek tıbbi gerek insani tüm kaynaklar ise tükendi. İsrail ordusu bir yandan kara harekatı hazırlıklarını sürdürürken diğer yandan da hava saldırılarına devam etti. Ordu yine bir camiyi hedef aldı. 

CAMİ TAMAMEN YIKILDI, YARALILAR VAR

Haber, Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu. İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'da Muhammed Fatih Camii'ne hava saldırısı düzenledi. Saldırıda cami tamamen yıkıldı ve olayda yaralananlar oldu.

İSRAİL ORDUSU 30'DAN FAZLA CAMİYİ HEDEF ALDI

Bakanlık, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında yıkılan cami sayısına ilişkin bilgi vermezken, Gazze'deki Vakıflar Bakanlığı daha önce 30'dan fazla caminin hedef alındığı, bunlardan bazılarının tamamen yıkıldığı, bazılarının ise büyük oranda zarar gördüğünü açıklamıştı.

İSRAİL - HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e kapsamlı saldırı başlattı. İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava saldırılarına başladı. İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 311'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyurdu.

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 8 BİNİ AŞTI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail saldırılarında öldürülenlerin sayısı 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 262'si kadın olmak üzere 8 bin 5'e yükselirken, 20 bin 242 kişi yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 116 Filistinli öldü, 1900'den fazla Filistinli yaralandı.

SAVAŞI TAKİP EDEN 35 GAZETECİ ÖLDÜ

İsrail bombardımanında Gazze'de 34 Lübnan'da da 1 gazeteci hayatını kaybetti. 

GAZZE'DE İLETİŞİM DURDU

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri durma noktasına geldi.

İsrail ordusu, 26 Ekim’de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırının dozunu daha da artırdı.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...