İsrail yalanlamıştı... ABD açıkladı: Mısır saldırıyı üç gün önceden haber verdi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İsrail yalanlamıştı... ABD açıkladı: Mısır saldırıyı üç gün önceden haber verdi

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

ABD, saldırıya dair istihbarat almadıklarını söyleyen Netanyahu'yu yalancı çıkardı. Mısır'ın üç gün önceden Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırı planını bildiği ve bu konuda Tel Aviv yönetimini uyardığı ortaya çıktı.

Hamas'ın 'Aksa Tufanı' operasyonu ile İsrail'i vurmasının ardından başlayan çatışmalar 5’inci gününe girerken, ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Michael McCaul'dan çok konuşulacak bir açıklama geldi.

McCaul, Mısır’ın saldırılar konusunda İsrail’i uyardığını açıkladı.

MISIR 3 GÜN ÖNCEDEN UYARDI

McCaul, "Mısır'ın 3 gün önce İsraillileri böyle bir olayın olabileceği konusunda uyardığını biliyoruz. Çok fazla detaya girmek istemiyorum ama bir uyarı verildi. Sanırım sorun hangi seviyede olduğuydu” dedi.

NETANYAHU 'UYARI YOK' DEMİŞTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçtiğimiz günlerde yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Mısır’ın saldırıdan önce İsrail’i uyardığı yönündeki haberlere değinmiş, söz konusu haberleri yalanlayarak böyle bir uyarının olmadığını belirtmişti.

İSRAİL VE FİLİSTİN ARASINDAKİ ÇATIŞMALAR

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim’de sabah saatlerinde İsrail'e yönelik “Aksa Tufanı Operasyonu” başlatmış, İsrail ise “Demir Kılıçlar Operasyonu”yla karşılık vermişti.

Çatışmalarda şu ana kadar Filistin tarafında bin 55 kişi hayatını kaybederken, 5 bin 184 kişi de yaralandı. İsrail tarafından ise bin 200 kişi hayatını kaybetti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...