İsrail ve Hamas ilk kez doğrudan çatıştı

İsrail ve Hamas ilk kez doğrudan çatıştı

DÜNYA Haberleri

İsrail'in Gazze operasyonunda Hamas ve İsrail ordusu arasında ilk doğrudan temas yaşandı.

İsrail komandoları Gazze'de Hamas'a ait roketlerin bulunduğu birime baskın düzenledi. Çıkan çatışmada dört İsrail askeri yaralandı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Gazze'de Hamas'a ait hedefe operasyon düzenlendiği sırada ateş açıldı. İsrail komandoları da karşılık verdi. nbsp;Çatışma operasyon başladığından bu yana iki taraf arasında yaşanan ilk sıcak temas. İsrail kara harekatı seçeneğini her fırsatta dile getiriyor. Şu ana kadar 20 bin yedek asker göreve çağrıldı. Ancak operasyonlar denizden ve havadan devam ediyor.

Hamasın silahlı kanadı El Kassam Tugayları dün akşam saatlerinde Tel Aviv'i vuracağını duyurmuştu. O tehdidi hayata geçirdi, Tel Aviv'e 10 roket ateşlendiğini duyurdu. Tel Aviv'de bir kez daha siren sesleri duyuldu. Roketlerin bir kısmı boş araziye düştü bir kısmı İsrail'in füze savunma sistemi Demir Kubbe tarafından havada imha edildi. Hasar ya da herhangi bir can kaybı veya yaralanma yok.
İsrail ve Hamas ilk kez doğrudan çatıştı
İsrail engellilerin rehabilitasyon merkezini vurdu!

İsrail, Gazze operasyonunun beşinci gününde engellilerin tedavi gördüğü bir rehabilitasyon merkezini ve bir camiyi vurdu. Şu ana dek Gazze'de 135 insan hayatını kaybetti, 950'den fazla yaralı var.

Enkaz yığının ortasında bir tekerlekli sandalye. Kısa süre öncesine kadar bir engellinin hayata tutunma aracıydı. Ama bir füze binayı da darmağın etti, pek çok zorluğa rağmen devam ettirilen hayatları da.

Saldırıda hayatını kaybdenler var, bunlardan bazıları engelliler.

İsrail, beşinci gün saldırıların başından bu yana ilk kez bir de camiyi vurdu. İsrail ordusu Hamas'a ait silahların saklandığı gerekçesiyle camiinin hedef alındığını duyurdu.

Gazze'nin doğusundaki Tufah mahallesi ve Han Yunus kentindeki Ulusal İslam Bankası'nın merkez binası da diğer hedefleriydi İsrail'in.

Saldırılarda, Hamas Başbakanı haniyenin 3 yeğeni de hayatını kaybetti.

İsrail son beş günde Gazze'ye binden fazla hava saldırısı gerçekleştirdi.

Bu da her dört buçuk dakikada bir saldırı demek. İsrail ordusu da Gazze tarafından kendi topraklarına 6 roket saldırısı gerçekleştiğini duyurdu.

Beş günde Gazze'den İsrail'e fırlatılan roket sayısı ise 700e yükseldi. Bunlardan 130 tanesi savunma sistemi Demir Kubbe tarafından engellendi.

Son gelişmeler üzerine Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu'ndan da bir duyuru yapıldı. Konsolosluk Gazze'den ayrılamak isteyen Türk vatandaşlarına yardımcı olacaklarını duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...