İsrail vatandaşlarına saldıranın evini yıkın

İsrail vatandaşlarına saldıranın evini yıkın

DÜNYA Haberleri

Netanyahu, kendi bakanlarının uyarılarına ve istifalarına rağmen Filistinlilere karşı uyguladığı sert politikalarına bir yenisini daha ekledi.

İsrail askerlerinin geçen hafta Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girmesiyle başlayan gerginlik sürerken önceki gün bir Filistinli, 3 İsrailliye bıçakla saldırdı. 2 İsraillinin ölmesinin ardından Savunma Bakanı Moşe Yalon, Kamu Güvenliği Bakanı İzak Aharonoviç ve diğer yetkililerle "güvenlik toplantısı" yapan Başbakan Binyamin Netanyahu, sahadaki asker ve polis sayısını artırılmasını istedi. Netanyahu ayrıca, İsraillilere saldırı düzenleyen kişilerin evlerinin yıkılması için talimat verdi. Bu arada Avrupa Birliği (AB), Batı Şeria ve Gazze'deki yaklaşık 69 bin memur ve emeklinin kasım ayı maaşlarının ödenmesi için 17.5 milyon avro katkıda bulundu. AB'nin Doğu Kudüs'teki ofisinden yapılan açıklamada, yardımın 15.5 milyon avrosunun, 2008'de AB bünyesinde oluşturulan Filistin Reform ve Kalkınma Planı çerçevesinde AB tarafından, 1 milyon avrosunun İrlanda, 1 milyon avrosunun da Hollanda yönetimince adalet sektöründe hizmet verenlere ödenmek üzere karşılandığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...