İsrail vahşetinde son perde: Filistinliler canlı kalkan yapıldı

İsrail vahşetinde son perde: Filistinliler  canlı kalkan yapıldı

DÜNYA Haberleri

İsrail'in gözaltına aldığı Gazzeli Samir en-Neccar, Huzaa beldesine düzenlenen saldırılar sırasında zorla canlı kalkan olarak kullanıldıklarını anlattı.

Bir aya yakın bir zamandır Gazze'de masum sivilleri katleden, cami ve hastaneleri yıkan İsrail'in tüyler ürperten bir vahşeti daha ortaya çıktı. İsrail askerlerinin Filistinlileri canlı kalkan olarak kullandığı bildirildi. Gazzeli Samir en-Neccar, Huzaa beldesine düzenlenen saldırılar sırasında İsrail askerlerinin el ve ayaklarını bağlayarak kendilerini tanklardan birinin üstüne oturttuklarını, başlarına da poşet geçirdiklerini söyledi. Neccar, yaşadıkları korku dolu anları "Her taraftan silah sesleri geliyordu. İsrail askerleri ise tankın içindeydi. Direnişçilerin silahıyla vurulabilirdik" diyerek anlattı.
'İsrailli asker öldü' iddiası
Bu arada Hamas'ın askerî kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in kaçırıldığını iddia ettiği askerine ilişkin bilgileri olmadığını duyurdu. Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada; "Kayıp İsrail askeriyle ilgili bir bilgimiz yok. Ne kaçırılıp kaçırılmadığını ne de yerini biliyoruz" denildi. Açıklamada, İsrail askerinin Refah'taki bombardıman sırasında ölmüş olabileceği ifade edildi.
Obama'dan İsrail'e destek
ABD Başkanı Barack Obama da Gazze'de kaçırıldığı belirtilen İsrailli askerin şartsız olarak ve mümkün olan en erken zamanda serbest bırakılmasını istedi. Önceki gün ilan edilen ve sadece birkaç saat süren 72 saatlik ateşkese İsrail'in uyduğunu ama ateşkesin diğerleri tarafından ihlal edildiğini iddia eden Obama, açıklamasında, "Bence İsrailliler, Gazze'deki tünel ağlarının yok edilmesi gerektiği noktasında tamamıyla haklılar. Ama bunu kan dökmeyi azaltarak da yapabilmenin yolu var" ifadelerini kullandı.


CNN DUY SESİMİZİ
İsrail'in Gazze'ye saldırıları, ABD'nin New York kentindeki CNN ve Fox News binaları önünde protesto edildi. Protesto gösterisine, aralarında Yahudilerin de bulunduğu çok sayıda din ve milletten binlerce kişi katıldı. İsrail ordusunun 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda bin 650 kişinin öldüğü, 8 bin 850 kişinin yaralandığı açıklandı.


nbsp;İsrail vahşetinde son perde: Filistinliler  canlı kalkan yapıldı


CAMİ ENKAZINDAN PARÇALANMIŞ MUSHAF ÇIKARILDI
İsrail'in havadan, karadan ve denizden Gazze'ye yönelik saldırılarında, Zeytun semtinde bulunan İmam Şafii Camii'nin isabet alması sonucu cami enkaza döndü. Filistinliler, camiinin enkazından dağılan Mushaf parçalarını topladı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...