İsrail sözünü 2 saat tutabildi! Dünya ile dalga geçiyor

İsrail sözünü 2 saat tutabildi! Dünya ile dalga geçiyor

DÜNYA Haberleri

İsrail ordusunun, 2 saatlik ateşkes ilanından 2 saat sonra, Refah kentinin doğusuna düzenlediği topçu saldırısında, 4 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Refah kentinin doğusuna düzenlediği topçu saldırısında, 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı bildirildi. Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in ateşkesi, ilanından 2 saat sonra ihlal ettiğini belirtti. Bu nedenle İsrail'i kınayan Kudra, İsrail ordusunun Refah kentinde düzenlediği topçu saldırılarında, 4 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, 10 kişinin yaralandığını belirtti. Görgü tanıkları da İsrail birliklerinin, Gazze Şeridi'nin sınır bölgelerinde bulunan bölgelerdeki halkı doğrudan hedef aldığını ifade etti. Öte yandan daha önce İsrail ordusunun Refah kentinin doğusunda tarım arazileri ve yerleşim birimlerinin hedef aldığı topçu saldırılarılarında ilk belirlemelere göre 3 kişinin yaralandığı kaydedilmişti. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, gece yaptıkları ortak yazılı açıklamada, İsrail ile Hamas arasında 3 günlük insani ateşkes sağlanması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Hamas da İsrail ile bu sabah 08.00'de başlayan 72 saatlik "insani ateşkes" konusunda anlaşmaya varıldığını bildirmişti. Mısır, bunun üzerine İsrail ve Filistin'e, müzakereci heyetlerini Kahire'ye göndermeleri çağrısında bulunmuştu. (AA)

İSRAİL'İN PİŞKİNLİĞİ
İsrail hükümeti önceki gün Gazze'de 20 sivilin ölümü, 100'den fazlasının yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı. Gelen tepkiler üzerine BM okuluna yapılan saldırının nereden gerçekleştirildiği yönünde araştırma yapacaklarını belirten yetkililer, saldırının İsrail tarafından gerçekleşmesi durumunda özür dileyebileceklerini belirterek dünya ile dalga geçti. İsrail ordusunun sivilleri hedef almadığını öne süren yetkililer, "Bizim sivilleri vurmama politikamız var" gibi komik bir açıklama yaptı. Bu arada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de katliama devam edeceklerini ima etti. Netanyahu, kabine toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'deki tünelleri imha etme konusunda kararlı olduğunu vurguladı ve "Bildiğiniz gibi, teröristlere ait onlarca tüneli etkisiz hâle getirdik. Ateşkes imzalansın ya da imzalanmasın İsrail vatandaşlarının güvenliği için ordunun operasyonlarını tamamlamasını engelleyecek hiçbir teklifi kabul etmeyeceğim. Ateşkes ilan edilse de edilmese de Hamas'ın tünel sistemini yok edeceğiz" diye konuştu. Savunma Bakanı Moshe Ya'alon da "İsrail'in güvenliği yeniden tesis edilmeden operasyonun sonlandırılmayacağı" ifadesini?kullandı.

139 İSRAİL ASKERİ YARALI
Bu arada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 139 İsrail askerinin yaralandığı ortaya çıktı. Kanal 10 televizyonunun Sağlık Bakanlığı'na dayandırdığı haberinde, hastanelerde tedavi altında bulunan askerden 15'inin durumunun ağır, birinin ise "çok kritik" olduğu belirtildi. İsrail, Gazze'de 53 İsrail askerinin öldüğünü açıklarken, İzzeddin el-Kassam Tugayları, bu rakamın 120 olduğunu iddia ediyor.
nbsp;İsrail sözünü 2 saat tutabildi! Dünya ile dalga geçiyor
TÜRKİYE'DEKİ MUSEVİLER İSRAİL ORDUSUNDA
İsrail'e savaşmaya giden Musevi asıllı Türk vatandaşlarının bulunduğunu açıklayan İHH, "Bu kişiler belirlenerek soykırıma sağladıkları katkıdan dolayı vatandaşlıktan çıkarılmalı ve savaş suçu ile yargılanmalı" dedi. Gazze katliamının başlamasının ardından 40 ülkede yaşayan yaklaşık 5 bin Yahudi savaşmak için İsrail'e gitmişti.
nbsp;İsrail sözünü 2 saat tutabildi! Dünya ile dalga geçiyor
ABD'den 1.2 milyar $'lık silah
İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar 3'üncü haftasına girerken ABD'nin bu süre içinde İsrail'e sürekli askerî teçhizat gönderdiği ortaya çıktı. İspanya EFE haber ajansı, "ABD İsrail'den bir yandan sürekli ateşkes ilan etmesini isterken diğer yandan da bu ülkeye silah yardımlarını yoğunlaştırmaya başladı" diye yazdı. Haberde en son Gazze'deki BM Okulu'na atılan ve 20 kişinin ölümüme yol açan havan topunun ABD yapımı olduğunu ve geçtiğmiz günlerde İsrai'e teslim edildiği belirtildi. 20 Temmuz tarihinden bugüne kadar ABD'nin İsrail'e 1 milyar dolarlık silah gönderdiğini açıklayan ajans, bunların büyük kısmının tank topu olduğunu kaydetti. İspanyol haber ajansı ayrıca ABD'nin İsrail'den Gazze'ye atılan füzelerin devam etmesi için 225 milyon dolarlık ikinci ek talep aldığını ve bunun da Kongre'de onaylanarak sevk edeceğini öne sürdü. ABD'li yetkililer de 1.2 milyar dolarlık silah satışını doğruladı.
nbsp;İsrail sözünü 2 saat tutabildi! Dünya ile dalga geçiyor
Anneler 'evlat korkusuyla' yaşıyor
İsrail'in "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden başlattığı saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 1422'ye ulaşırken, 8 bin 265 kişi de yaralandı. Filistinli Neha Esad, Gazze'de annelerin yaşadığı endişeyi dile getirirken, "Her füze sesi duyduğumda, çocuklarıma bir şey olmasından korkuyorum. Artık tahammül edemiyorum, ölüm etrafımızda kol geziyor" dedi. Bir başka Filistinli anne Muna Said, "6 yaşındaki kızım bana geçen gün 'Anne beni karnına geri koy, burada ölmek istemiyorum' dedi. İsrail bu saldırıyı çocuklarımızı öldürmek için başlattı" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...