İsrail silahlanıyor! Kurallar gevşetildi, dükkanların önünde kuyruk oluştu

Düzenleyen: / Kaynak: BBC Türkçe
- Güncelleme:
İsrail silahlanıyor! Kurallar gevşetildi, dükkanların önünde kuyruk oluştu

DÜNYA Haberleri  / BBC Türkçe

İsrail hükümeti kuralları gevşetti, 7 Ekim'den bu yana 120 binden fazla İsrailli silah ruhsatı başvurusunda bulundu. Silah dükkanları önünde kuyruk oluşurken, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in ülkeyi dolaşarak binlerce silah dağıtması dikkat çekti.

Hamas'ın silahlı kanadı 7 Ekim'de İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' operasyonu başlattı. İsrail hükümetinin silahlanmada kuralları gevşetmesi ile birlikte silah dükkanlarının önünde kuyruklar oluştu. Ruhsat başvurularında da artış görülürken, savaşın başından bu yana ülkede 120 binden fazla İsraillinin yasal bir şekilde silah edinmek için başvurduğu belirtildi.

Kuralların gevşetilmesiyle birlikte suç kaydı ve sağlık sorunu olmayan kişiler bir hafta içinde silah ruhsatı alabiliyor. Bireylerin bulundurabileceği mermi sayısı da 50'den 100'e yükseltildi.

Öte yandan atış yeteneklerini geliştirmek isteyen İsrailliler, poligonlarda da yoğunluk oluşturuyor.

SİVİLLERİN SİLAHLANMASI ENDİŞELENDİRDİ

Kudüs’te yaşayan 41 yaşındaki Avukat Omri Shnaider, artık silah almanın daha kolay olduğunu belirtti ancak bu durumdan hoşnut olmadığını da ekledi: "Avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. ABD’deki olaylara bakın. Bu kolay bir karar değil. Ama İsrail halkının güvenli hissetmesi için böyle bir adım atıldı."

BİNLERCE SİLAH DAĞITTI

Uzun zamandır bireysel silahlanmayı savunan aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, ülkeyi dolaşarak binlerce silah dağıttı. Silahları özellikle Gazze sınırı yakınlarında dağıtan Ben-Gvir, Yahudi topluluklarına 'sivil güvenlik birimleri oluşturma' tavsiyesi verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: BBC Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...