İsrail Savunma Bakanı: Hamas ortadan kaldırılıncaya kadar saldırılar sürecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail Savunma Bakanı: Hamas ortadan kaldırılıncaya kadar saldırılar sürecek

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Beyaz Saray'ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ile Hamas'ın elindeki esirlerin durumunu konuştu. Gallant, Hamas ortadan kaldırılıncaya kadar Gazze’ye yönelik saldırıların devam edeceğini söyledi.

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Gallant ile McGurk, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Hamas'ın elinde esir olanların durumunu ve bunların evlerine döndürülmesi konularını görüştü.

Görüşmede Gallant, İsrail'in "Hamas'ın ortadan kaldırılması ve esirlerin eve döndürülmesi" gibi hedeflerine ulaşıncaya kadar Gazze'ye saldırılarını sürdüreceğini ABD'li yetkiliye iletti.

McGurk'un, Hamas'ın elindeki esirlerin serbest bırakılması çabalarını görüşmek üzere bölge turuna çıktığı bildirilmişti. Beyaz Saray yetkilisinin İsrail'in ardından Ürdün, Suudi Arabistan, Katar ve Bahreyn gibi bölge ülkelerini ziyaret etmesi bekleniyor.

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 2 bin 560'ye yükseldi.

İsrail güçleri, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ni yoğun şekilde bombalarken işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de düzenlediği baskınlarla çeşitli iddialarla Filistinlilere karşı gözaltı operasyonları yürütüyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda16 Kasım 2023 07:20

sizi gebertmek anadolu müslümanına nasip olacak ,hızla silahlanıyoruz ,bu iyi günleriniz

Sonraki Haber Yükleniyor...