İsrail'in savaş kabinesinde 7 Ekim çatlağı: Hiç kimse sorumluluktan kaçamayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'in savaş kabinesinde 7 Ekim çatlağı: Hiç kimse sorumluluktan kaçamayacak

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz, Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlenen saldırılarla ilgili mevcut yönetime tepki gösterdi. Gantz, ülke yönetimindeki hiç kimsenin sorumluluktan kaçamayacağını söyledi.

İsrail-Hamas çatışması 20. gününde… Ancak tansiyon hala düşmedi. İsrail kara harekatı için ABD unsurlarının gelmesini bekliyor. İsrail güçleri abluka altındaki Gazze’yi sivil hedef gözetmeksizin bombalarken Tel Aviv'in savaş konseyinde çatlak yaşandı. 

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi ve eski Savunma Bakanı Gantz, düzenlediği basın toplantısında, Kassam Tugaylarının 7 Ekim'de İsrail'e karşı gerçekleştirdiği saldırıların sorumluluğundan kaçmadığını belirtti.

"KENDİMİ SORUMLULUKTAN MUAF TUTMUYORUM"

İsrail'in kurulduğu günden beri askeri, siyasi ve toplumsal olarak en zor döneminden geçtiğine dikkati çeken Gantz, şunları kaydetti: "İsrail yönetimine ortak hiç kimse, 7 Ekim'deki saldırıların sorumluğundan kaçamaz. Ben 20 yılı aşkın süredir güvenlik makamlarında bulunuyorum ve kendimi sorumluluktan muaf tutmuyorum."

KARA HAREKATI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekatına ilişkin ise Gantz, kara operasyonunun uzun vadeli aşamalardan biri olduğunu ifade etti.

Gazze Şeridi'ne yönelik savaşın yakında yeni aşamalara gireceğini dile getiren Gantz, Gazze Şeridi'ne yakıtın girmesine izin verilip verilmeyeceğine dair soruyu yanıtlamayı reddetti.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 704'ü çocuk ve 1584'ü kadın olmak üzere 6 bin 546 kişinin hayatını kaybettiğini, 17 bin 439 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100'ün üzerinde Filistinli öldü.

Çatışmalarda 20'si Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 41 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden 6, Hamas’tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil öldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...