İsrail saldırından bu yana ilk! Sahra hastanesi Gazze'ye giriş yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İsrail saldırından bu yana ilk! Sahra hastanesi Gazze'ye giriş yaptı

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İşgalci İsrail ordusunun saldırılarının başlamasından bu yana ilk kez bir sahra hastanesi Gazze Şeridi’ne giriş yaptı. Ürdün tarafından yapılan açıklamada, sahra hastanesinin 41 yatak kapasitesine sahip olduğu aktarıldı.

İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana ilk kez bir sahra hastanesi, 170 personel ve 40 kamyon tıbbi yardım ile Gazze Şeridi’ne giriş yaptı.

İsrail’in saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne ilk kez sahra hastanesi kurulacak. Ürdün tarafından İsrail saldırılarında yaralanan Filistinlilerin tedavisi için gönderilen sahra hastanesi, 170 personel ve 40 kamyon tıbbi yardım ile Gazze Şeridi’ne giriş yaptı. Ürdün tarafından yapılan açıklamada, sahra hastanesinin 41 yatak kapasitesine sahip olduğu aktarıldı.

Gazze Şeridi’ndeki hastanelerin Genel Müdürü Muhammed Zaqout, sahra hastanesinin yaralı ve hastaları kabul etmek üzere güneydeki Han Yunus'ta kurulacağını ifade etti.

Bölgedeki hastanelere her gün yüzlerce yaralının geldiğini ifade eden Zaqout, hastanelerin artık hasta ya da sezaryenle doğum yapması gereken kadınları kabul edemediğini aktardı.

Ürdün'ün 2009'dan bu yana Gazze Şeridi'nde bir sahra hastanesi bulunurken, söz konusu hastane bölgeye kurduğu ikinci hastane olacak. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar tarafından gönderilen sahra hastanelerinin de yakında bölgeye ulaşması, Türkiye'nin de bölgeye bir sahra hastanesi kurması bekleniyor.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 5 bin 500’ü çocuk, 3 bin 500’ü kadın olmak üzere 13 bin kişi hayatını kaybederken, 30 bin kişi yaralandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...