İsrail saldırılarını frenleme arayışları sürüyor: Kınama yeterli değil

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
İsrail saldırılarını frenleme arayışları sürüyor: Kınama yeterli değil

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

Gazze’deki el-Ehli Hastanesinde yapılan katliamın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bu vahşeti durdurmak için bütün insanlığı harekete geçmeye davet ederken, İsrail’in bu saldırılarının durdurulması için neler yapılabileceği tartışılıyor.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı emekli Tümgeneral Güray Alpar, kınamanın yeterli olmadığını, yaptırımların devreye sokulması gerektiğini söyledi.

Hastaneye yönelik saldırıya kayıtsız kalmanın mümkün olmadığını belirten Alpar “Bu olay, öyle üstü kapatılacak veya örtülecek bir şey değil. Ne demek insanların tedavi gördüğü, çocukların sığındığı bir hastaneyi hedef almak? İsrail’in yaptığı artık Hamas ile mücadeleden çıktı; çocukları, kadınları açıkça hedef alarak vurdu. Buna dünyanın duyarsız kalması imkânsız. Orada insanlık dramı yaşanıyor” dedi.

"ABD DE İTİBARINI KAYBEDECEKTİR"

Gazze’de hastanenin vurulmasıyla İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmaların farklı bir boyut kazandığını ifade eden Alpar “2 milyondan fazla insan kıstırılmış durumda ve dünyanın gözü önünde bir katliam yaşanıyor. ABD, kendi çıkarları doğrultusunda İsrail’i destekleyerek bölgede yaşananları daha fazla kışkırtıyor. Bunun daha fazla devam etmesi durumunda ABD de itibarını kaybedecektir” diye konuştu.

Öncelikli olarak ABD başta olmak üzere bütün Batı ülkelerinin İsrail’e desteğini geri çekmesi gerektiğini ifade eden Alpar “Kınama mesajı yeterli değil. Destek açıklamalarının çekilmesi yeterli olmaz ise bir an önce yaptırımlar devreye sokulabilir. Ekonomiden siyasete, gıdadan eğitime birçok alanda yaptırımlar devreye girmeli. Bu katliam emrini kim onayladıysa, kim verdiyse derhâl uluslararası hukuk önüne çıkarılarak yargılanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...