İsrail'in zulmü Ramazan demeden sürüyor: Bu kez Filistinlilerin Kudüs'e girişi kısıtlandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsrail'in zulmü Ramazan demeden sürüyor: Bu kez Filistinlilerin Kudüs'e girişi kısıtlandı

DÜNYA Haberleri

İsrail'in yıllardır zulüm ettiği Filistinlilere mübarek ayda bir engel daha getirildi. Ramazan ayının ikinci cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen bir grup Filistinlinin işgal altında olan Batış Şeria'dan Kudüs'e geçişini engelledi. Her yıl özellikle Ramazan ayında artan İsrail zulmü ile birlikte geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa'ya giriş için yaş sınırı getirilmişti.

İsrail güçlerinin Filistin'de sürdürdüğü zulümlere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Bu kez de müslümanlar için büyük önem taşıyan Ramazan ayında işgalci İsrail güçleri Kudüs'e giriş bazı noktalardan yasakladı.

Batı Şeria'dan Doğu Kudüs'e geçişlerdeki kontrol noktalarına takviye birlikler gönderen İsrail askerleri, kimlik kontrolü yaptığı bazı Filistinlilerin geçişlerine izin vermedi. Doğu Kudüs'ün güneyindeki "300" isimli kontrol noktası ile kuzeyindeki Kalendiya kontrol noktasından geçmek isteyen Filistinliler izdiham oluşturdu.

BAHANELERİ 'GÜVENLİK GEREKÇESİ' OLDU

Filistinli Rana Davud, İsrail güçlerinin Kalendiya kontrol noktasından Kudüs'e geçmelerine güvenlik gerekçesiyle izin vermediğini söyledi. Davud, İsrail'in ramazan başında aldığı kararda tüm kadınların Kudüs'e geçmesine izin verdiğine ancak sahada büyük kısıtlamalar yaşandığına dikkati çekti.

İSRAİL'DE NELER OLUYOR? 

 

Filistinli anne Eman Hüseyin ise bir oğlunun İsrail hapishanesinde tutuklu bulunduğunu ve işgalcilerin güvenlik bahanesiyle kendisinin Kudüs kentine girmesine izin vermediğini ifade etti. İsrail güçlerinin kararını kınayan Hüseyin, "Bir Filistinlinin Kudüs'e girmesini ve Mescid-i Aksa'da namaz kılmasını engellemeye ne hakları var?" dedi.

İsrail'in zulmü Ramazan demeden sürüyor: Bu kez Filistinlilerin Kudüs'e girişi kısıtlandı

CUMA NAMAZINA YAŞ SINIRI GETİRDİLER

İsrail güçleri, geçen hafta da ramazanın ilk cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen çok sayıda Filistinlinin işgal altındaki Batı Şeria'dan Kudüs'e geçişini engellemişti. İsrail, 20 Mart'ta aldığı kararla Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa'da cuma namazına katılmaları için yaş sınırı getirmişti.

Bu kapsamda işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan 12 ila 45 yaşlarındaki Filistinli erkeklerin ramazanda cuma namazı için Aksa'ya girmeleri yasaklanmış, 45-55 yaşlarındaki erkeklere de özel izin şartı koşulmuştu.(AA)

FİLİSTİN TOPRAK GÜNÜ'NÜN 47. YILI

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde, İsrail işgaline karşı direnişin sembolü haline gelen 30 Mart Filistin Toprak Günü'nün 47. yılı dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Gazze'de düzenlenen etkinlik kapsamında çocuklar ve gençlerin katılımıyla bir yürüyüş yapıldı.

İsrail'in zulmü Ramazan demeden sürüyor: Bu kez Filistinlilerin Kudüs'e girişi kısıtlandı

Yürüyüş boyunca Filistin bayrakları ve İsrail'in 1948 yılında işgal ettiği Filistin beldelerinin isimlerinin bulunduğu pankartlar taşındı, marşlar okundu ve sloganlar atıldı.(AA)

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...