İsrail polisi Batı Şeria'da mülteci kampını bastı: 8 ölü, 10 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail polisi, Batı Şeria'daki Nur Şems Mülteci Kampı’na baskın düzenledi. Çatışmada 8 Filistinli hayatını kaybederken, 10 İsrail polisi yaralandı. 

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar 13'üncü gününde de devam etti. İsrail, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'nde yaptığı katliamın ardından şimdi de Batı Şeria'da bulunan Nur Şems Mülteci Kampı’na saldırdı. 

ÇATIŞMA ESNASINDA PATLAMA OLDU

İsrail polisinin Tulkarem kenti yakınlarındaki Nur Şems Mülteci Kampı’na düzenlediği baskında çatışma çıktı. Kamptaki çatışmalar sırasında patlama meydana gelirken, baskında 8 Filistinli hayatını kaybetti, 10 İsrail polisi de yaralandı.

İsrail polisi, dün geceden bu yana kampta en az 10 Filistinliyi gözaltına aldı. 

İSRAİL - HAMAS ÇATIŞMALARI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTTI

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1524'ü çocuk 3 bin 785 Filistinlinin öldüğünü, 12 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 73 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti. İsrail'in saldırılarında 13 gazeteci hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...