İsrail ordusunun beklemediği oldu! Geri çekildiler, ilk noktaya döndüler

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail ordusunun beklemediği oldu! Geri çekildiler, ilk noktaya döndüler

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail güçleri, Gazze'nin kuzeyinde kara işgali için harekete geçti ancak Hamas'ın silahlı kanadının anti-zırh füzeleriyle gerçekleştirdiği onlarca saldırı büyük gerilemeye neden oldu. İşgalci İsrail'in askeri araçları, 27 Ekim'de karadan saldırılara başladığında ulaştığı ilk noktaya geri döndü.

İsrail, 27 Ekim'den bu yana abluka altına aldığı Gazze'ye havadan bomba yağdırıyor. On bine yakın Filistinlinin hayatını kaybettiği, binlercesinin de yaralandığı bombardımanlarda özellikle hastane ve okulları hedef alan işgalci İsrail, bölgeyi karadan da kuşatmak için adımlar attı.

İsrail zırhlıları Gazze'nin kuzeyinde Filistinli silahlı grupların şiddetli saldırılarıyla karşılaştı, ölüm ve yaralanmalar nedeniyle kentin en önemli eksenlerinden birinden geri çekilmek zorunda kaldı.Hamas'ın silahlı kanadı da özellikle Gazze'nin kuzeyinde bulunan İsrail tanklarına, buldozerlerine ve asker taşıyan araçlarına "Yasin 105" anti-zırh füzeleriyle onlarca saldırı gerçekleştirdi.

BAŞLADIKLARI NOKTAYA GERİ ÇEKİLDİLER

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeybatı ekseninde Şati Mülteci Kampı çevresindeki El-Makusi gökdelen bölgesinde konuşlandıkları noktadan, kuzeyin en uç noktasında bulunan Beyt Lahiya beldesindeki Amerikan Okulu bölgesine çekildi.

Geri çekilme mesafesinin iki kilometre kadar olduğu tahmin edilirken, bu İsrail askeri araçlarının 27 Ekim'de karadan saldırılara başladığında ulaştığı ilk noktaya geri döndüğü anlamına geliyor.

Kassam Tugaylarının, Şati Mülteci Kampı'nın dış mahallelerine giren İsrail askeri araçlarına yönelik yoğun saldırıları ve püskürtme operasyonlarının bu geri çekilmenin ana sebebi olduğu ifade ediliyor.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, dün yaptığı açıklamada, "Mücahitlerimiz son iki günde 24 İsrail askeri aracını imha etti" dedi ve "İsrail güçlerine karşı orantısız bir savaş yürütüyoruz. Ancak bu savaş dünyada ders kitaplarına girecek ve tarihte ebedi kalacak" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun beklemediği oldu! Geri çekildiler, ilk noktaya döndüler

GÜNEY EKSENDE KONUŞLANDIKLARI KONUMU KORUYORLAR

İsrail güçleri güney ekseninde Zeytun Mahallesi ve Tel el-Heva çevresini 4 gündür top atışları ve savaş uçaklarıyla yoğun şekilde bombalıyor; Gazze'nin batısındaki Reşid Caddesi'ne yaklaşık 500 metre uzaklıkta konuşlandıkları konumu ise koruyor.

İSRAİL GÜÇLERİ NEREYE YÖNELİYOR?

İsrail'in sahadaki askeri operasyonlarından, kara harekatının Zeytun Mahallesi'nden kuzeye doğru, İsrail uçaklarının geçen günlerde büyük bir bölümünü yok ettiği Tel el-Heva Mahallesi'nin derinliklerine kadar gidebileceği açıkça görülüyor.

Bu senaryo, İsrail'in 2008-2009 yılındaki 23 gün süren saldırılarına büyük ölçüde benziyor. O dönem, İsrail kara operasyonu Gazze'nin doğu sınırından başladığında, Zeytun Mahallesi'ne girmiş ve Tel el-Heva'ya kadar uzanan Güney Mahallesi'nin çevresine ulaşmıştı.

İsrail birlikleri, o saldırılar sırasında Kudüs Hastanesi bölgesini, Barselona Parkı'nı ve Tel el-Heva gökdelenlerini işgal etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...