İsrail ordusundan açıklama: "Refah sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdik!"

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Reuters
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Reuters

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Refah'a bir saldırı başlattığını ve Refah sınır kapısının Filistin tarafının ele geçirildiğini açıkladı.

İsrail ordusu, bu sabah saatlerinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesine kara saldırısı başlattığını ve Gazze'nin Mısır'a açılan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdiğini açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 162'nci Tümen ve 401'inci Zırhlı Tugay'ın Refah'ın doğusundaki ordu birliklerine destek verdiği saldırılarda, Gazze'nin Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nın kontrolünün ele geçirildiği ifade edildi.

REFAH SINIR KAPISINDA "TAM KONTROL" SAĞLANDI

Mısır'a yaklaşık 3,5 km uzaklıktaki kapının Filistin tarafında tam kontrolün sağlandığı belirtilen açıklamada, saldırıda 20 Filistinlinin öldürüldüğü kaydedildi.

İsrail ordusunun dünden bu yana artan şiddetli saldırılarında ,Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah Sınır Kapısı yakınında bulunan bazı binaları roketlerle hedef aldığı aktarılmış, Refah Sınır Kapısı ve Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'na yakın bölgelere top atışları yaptığı kaydedilmişti.

Hamas'a yakınlığıyla bilinen El-Aksa TV ise, İsrail ordusunun Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafına yoğun saldırılar düzenlediğini açıklamıştı.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...