İsrail ordusu taktik değiştirdi! Gece baskınlarıyla gelen 'yeni plan' deşifre oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail-Hamas çatışmalarında 20 gün geride kalırken, abluka altındaki Gazze’de aralarında çocukların da olduğu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. İsrail, Hamas’ın elindeki rehineler için günlerdir olası ‘kara operasyonunu’ konuşurken birkaç gün önce Gazze’ye sızan İsrail birlikleri, altyapıyı ve füze fırlatma pozisyonlarını vurdu. İsrail ordusunun kara harekatı yapmadan birkaç günde bir düzenlediği bu 'gece baskınları' IDF'in yeni taktiği olarak yorumlandı.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'i 'Aksa Tufanı' operasyonu ile vurmasının ardından Orta Doğu 20 günde yangın yerine döndü. İsrail Hamas'ın saldırılarına karşılık Gazze'yi havadan ve karadan bombardımana alırken, kara harekatını erteleyen İsrail ordusunun yeni taktiği de deşifre oldu. İsrail ordusu birkaç günde bir karadan Gazze'ye girip altyapı tesislerini ve tanksavar güdümlü füze fırlatma pozisyonlarını vurarak bölgeden ayrılırken, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF)'in bu hamlesi 'yeni taktik' olarak yorumlandı.

'HEDEFE YÖNELİK BASKIN' 

İsrail Gazze'deki kanlı saldırılarının yanı sıra kuzeyde de, Lübnan sınırında Hizbullah ile çatışıyor. İsrail'in Gazze'ye olası kara operasyonu dünyanın bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ederken İsrail ordusu ABD takviye birliklerini bekleme kararı alarak operasyonu ertelediğini duyurdu. Ancak aynı günün akşamında İsrail ordusu Gazze'ye girdi. IDF, operasyonu 'hedefli bir baskın' olarak duyurdu.

İsrail ordusu taktik değiştirdi! Gece baskınlarıyla gelen 'yeni plan' deşifre oldu

İSRAİL'İN YENİ TAKTİĞİ: GECE BASKINLARI

Ordudan yapılan açıklamada birliklerin çok sayıda altyapıyı ve tanksavar güdümlü füze fırlatma pozisyonlarını vurduğu ifade edilirken, "hedefli baskın"ın ardından askerler bölgeyi terk etti. İsrail'in gece baskını askeri uzmanlar tarafından İsrail'in yeni taktiği olarak yorumlandı.

KÜÇÜK BASKINLARLA HAMAS'I TEST EDİYORLAR

Analist Elijah Magnier, İsrail ordusunun bu baskınlarını, Hamas'ın hazırlık ve yeteneklerini test etmek için yaptığını söyledi.

Al Jazeera'ye konuşan Magnier "İsrail ordusunun yeni bir yaklaşımını görüyoruz; normalde yaptıkları gibi bir süre kalmak yerine sadece birkaç saat sonra geri çekildikleri küçük baskınlar yapıyorlar" dedi.

İsrail ordusu taktik değiştirdi! Gece baskınlarıyla gelen 'yeni plan' deşifre oldu

"ABD'NİN IRAK'TA YAPTIĞI ŞEY DE BUYDU"

Bunun ABD'nin Irak'ta uyguladığı taktik ile paralellik gösterdiğine vurgu yapan Magnier şu ifadeleri kullandı;

"ABD'nin Irak'ta yaptığı şey buydu: Maruz kalacakları ateş miktarını görmek için çok hızlı girip çıkıyorlardı ve daha büyük bir saldırıya hazırlanana kadar bunu farklı yerlerden yapıyorlardı."

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...