İsrail ordusu 'Şifa Hastanesi'nin altında Hamas'ın karargahı olduğunu iddia etti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail ordusu 'Şifa Hastanesi'nin altında Hamas'ın karargahı olduğunu iddia etti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail-Hamas çatışmasında 21 gün geride kalırken, hastane, cami demeden abluka altındaki Gazze'ye bomba yağdıran İsrail binlerce sivili katletti. Gazze'de bombardımanlar nedeniyle hastanelere sığınan binlerce sivil şimdi de İsrail ordusu tarafından ortaya atılan bir iddia ile panik içinde. İsrail, Gazze'de 40 bin sivilin sığındığı Şifa Hastanesi’ni, “altında Hamas karargahı” olduğu gerekçesiyle vurmakla tehdit ediyor. Öte yandan Hamas iddiaları redderek saldırıların durması için BM ve İslam ülkelerini acil müdahaleye çağırdı.

İsrail-Hamas çatışması 21 gündür tüm şiddetiyle devam ediyor. Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonuna karşllık önce Gazze'yi abluka altına alan İsrail ardından sivil, çocuk demeden hastane, cami ayrımı gözetmeden şehre bomba yağdırdı. 21 gündür aralıksız süren bombardımanda binlerce sivil hayatını kaybetti,1 milyondan fazla Filistinlini yaşadığı Gazze harabeye döndü. 

İsrail, 'ateşkes' çağrılarına kulak tıkarken, binlerce sivilin sığındığı hastaneleri de 'Hamas'ın kalkan olarak kullandığı gerekçesiyle vurmakla tehdit etti.

HAMAS'TAN SALDIRILARIN DURMASI İÇİN 'ACİL MÜDAHALE' ÇAĞRISI

Hamas ise İsrail'in Şifa Hastanesi'ne ilişkin iddialarını redderken, saldırıların durdurulması için BM ile Arap ve İslam ülkelerini acil müdahaleye çağırdı.

İsrail ordusu 'Şifa Hastanesi'nin altında Hamas'ın karargahı olduğunu iddia etti

"HAMAS HASTANELERİ KALKAN OLARAK KULLANIYOR"

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "Hamas, Şifa Hastanesi'ni terör altyapısına kalkan olarak kullanıyor. Hamas hastanelerden saldırı düzenliyor." iddiasında bulundu.

"HASTANELER MEŞRU HEDEF HALİNE GELDİ"

Hagari, bu nedenle Şifa Hastanesi'nin meşru bir hedef haline geldiğini belirterek, acilen boşaltılması isterken  "Tıbbi kurumlar terör amacıyla kullanıldığı zaman uluslararası hukuka göre saldırılardan korunma statülerini kaybetmekle yükümlüdürler." ifadelerini kullandı.

Ordu Sözcüsü, şöyle devam etti:

"İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki ve şehir merkezindeki sivillere, iki haftadan uzun süredir, kendi güvenlikleri için geçici olarak Gazze vadisinin güneyine gitmeleri çağrısı yapmış ve çağrı yapmaya devam etmektedir."

Hagari ayrıca, Hamas'ın, hastanelerin envaterindeki yakıtı kendi amaçları için kullandığına delil olduğunu ileri sürdüğü bir telefon konuşmasının ses kaydını dinletti.

İsrail ordusu 'Şifa Hastanesi'nin altında Hamas'ın karargahı olduğunu iddia etti

"DÜNYAYA KIRMIZI BAYRAK SALLIYORUZ"

Hagari, İsrail’in daha önce boşatılması için uyardığı hastanelerin bunu kabul etmediğinin hatırlatıldığı bir soruya, şu cevabı verdi:

Biz dünyaya kırmızı bayrak sallıyoruz. Bu, hastanelerin uluslararası hukuka aykırı biçimde terör altyapısı olarak kullanılmasına ve Gazzelilerin canlı kalkan olarak kullanılmasına karşı bir kırmızı bayraktır.”

İsrail ordusunun hastaneler ve Gazze'nin kuzeyine yaptığı saldırılarda İsrailli esirlerin buralarda tutulması durumunda can güvenliğinin nasıl sağlanacağı sorusuna Hagari, İsrail’in Gazze’deki hedeflerinin “Hamas’ı yenmek ve rehineleri evine geri getirmek” olduğu cevabını verdi.

İsrail ordusu 'Şifa Hastanesi'nin altında Hamas'ın karargahı olduğunu iddia ettiÖte yandan israil'in tehdit ettiği Şifa Hastanesi'nde cesetler morglarda yer kalmadığı için bahçede bekletiliyor.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 310'u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

GAZZE'DE CAN KAYBI 7 BİN 326'YA YÜKSELDİ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 3 bin 38'i çocuk, 1726'sı kadın ve 414'ü yaşlı olmak üzere 7 bin 326'ya çıktığını, 18 bin 967 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 110 Filistinlinin öldüğü, 1900'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail ordusu 'Şifa Hastanesi'nin altında Hamas'ın karargahı olduğunu iddia etti

Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 46 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi'nden 6, Hamas'tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...