İsrail ordusu, Lübnan'daki Hizbullah hedeflerini vurduğunu açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail ordusu, Lübnan'daki Hizbullah hedeflerini vurduğunu açıkladı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Orta Doğu'da İsrail-Hamas arasında başlayan çatışmalarda ateş çemberi büyüyor. İsrail ordusu, Lübnan'da Hizbullah'a ait olduğu ileri sürülen bazı hedefleri vurduğunu açıklarken, sınırda ise “evlerinizi terk edip kuzeye gidin” bildirisi dağıtıldığı iddia ediliyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze'de kanlı saldırıları sürüyor. İsrail ordusu hefedin Hamas olduğunu söylese de, bir aydır süren çatışmalarda 11 bini aşkın sivil hayatını kaybetti. 

Hamas'ın en büyük destekçilerinden biri ise Hizbullah. Sık sık İsrail'i uyaran ve çatışmalara dahil olan Hizbullah, Lübnan'ı da çatışmaların içine sokmuş oluyor.

İSRAİL LÜBNAN'I VURDU!

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, İsrail'e ait bir savaş uçağı Lübnan Hizbullah'ına ait askeri silah depoları ve askeri altyapının içinde yer aldığı bazı hedefleri vurdu. 

KARŞILIKLI ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

İsrail ordusu, Lübnan'dan İsrail'e doğru fırlatılan yaklaşık 15 füze tespit edildiği, bunlardan dördünün hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini belirtmişti.

Açıklamada ayrıca, daha erken saatlerde, İsrail topraklarına havan topu atılarak düzenlenen saldırılar sonucu 7 askerin hafif yaralandığı belirtilmişti.

İsrail güçlerinin, Lübnan içinden saldırıların düzenlendiği bölgeleri top atışlarıyla hedef aldığı aktarılmıştı.

72 HİZBULLAH GÜCÜ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 72 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

"EVLERİNİZİ TERK EDİP, KUZEYE GİDİN" UYARISI

Öte yandan İsrail'İn Lübnan sınırında havadan “Evlerinizi terk edip, kuzeye gidin” broşürleri attığı idda edildi. 

İsrail en son bunu Gazze'nin güneyinde yapmış ve göç yolundaki sivil konvoyu vurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...