İsrail ordusu, Gazzelilere 3 saat verdi: Kendinize ve sevdiklerinize önem veriyorsanız güneye gidin

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail ordusu, Gazzelilere 3 saat verdi: Kendinize ve sevdiklerinize önem veriyorsanız güneye gidin

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ordusu, havadan ve karadan saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de yaşayan sivilleri bir kez daha uyardı. Saat 13.00 ile 16.00 arasında Gazze Şeridi’ndeki Selahaddin Yolu üzerinde trafiğe izin vereceğini açıklayan İsrail ordusu 'güneye gidin' dedi.

Hamas'ın silahlı kanadı tarafından 7 Ekim sabahı İsrail'e karşı başlatılan operasyonlar karşılıklı saldırılara dönüşürken, İsrail ordusu Gazze Şeridi'ni abluka altına alarak yoğun hava bombardımanına başladı. Gazze'de en az 9 bin Filistinli hayatını kaybederken, 30 binden fazla kişiyse yaralandı.

Son günlerde saldırıların dozunu artıran ve kadın-çocuk ayırt etmeden sivilleri hedef alan İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa, Nasr Çocuk, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

"GÜNEYE GİDİN" ÇAĞRISINI YİNELEDİLER

Hain saldırıların ardından yazılı açıklama yayımlayan İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki nüfusa güneye gitmeleri uyarısını yineledi. Açıklamada, 'İsrail ordusunun bugün saat 13.00 ile 16.00 arasında Gazze Şeridi’ndeki Selahaddin Yolu üzerinde trafiğe izin vereceği' bildirildi.

Açıklamada, Gazzelilere, "Gazze Vadisi'nin güneyine geçme avantajından yararlanın. Kendinize ve sevdiklerinize önem veriyorsanız talimatlarımıza göre güneye gidin" uyarısı yapıldı.

'KUZEYİ BOŞALTIN' DİYOR, GÜNEYİ BOMBALIYOR

İsrail, 7 Ekim’den bu yana yoğun bombardımana tutuğu Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki nüfusa sık sık güneye gitmeleri çağrıları yapıyor. Ancak İsrail ordusunun, Gazze'nin kuzeyinin boşaltılması için verdiği talimatların ilk gününden bu yana güney bölgelerinde de bombardımanı devam ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer yardım kuruluşları, 'Gazze'de hiçbir yerin siviller için güvenli olmadığı' uyarısında bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...