İsrail ordusu açıkladı: Kara operasyonlarında bir rehine kurtarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail ordusu açıkladı: Kara operasyonlarında bir rehine kurtarıldı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail-Hamas çatışmaları tüm şiddetiyle devam ederken, İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze'de Hamas'ın esir tuttuğu bir askeri, "kara operasyonuyla" kurtardığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'de Hamas'ın saldırılarına karşı Gazze'de başlattığı bombardıman 24 gündür aralıksız sürüyor. Abluka altındaki Gazze'de iletişim hatları da İsrail tarafından kesilirken, can kaybı ise 9 bine dayandı.

Hava saldırıları son günlerde giderek şiddetlenirken, İsrail ordusuna ait obüsler de Gazze'nin kuzeyine yerleştirildi.

İsrail ordusu sık sık rehineleri kurtarmak ve Hamas'ın yerini tespit etmek için kara operasyonu düzenleyeceğinden bahsederken son bir haftadır da gece baskınlarıyla Hamas'ı test ediyordu.

İsrail ordusunun gece baskınlarında bir rehineyi kurtardığı öğrenildi.

KADIN ASKER KURTARILDI

İsrail İç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak) tarafından yapılan açıklamada, Hamas'ın 7 Ekim'de esir aldığı er rütbesindeki Ori Megidish'in kurtarıldığı belirtildi.

İsrail ordusu açıkladı: Kara operasyonlarında bir rehine kurtarıldı

Sağlık kontrollerinin yapıldığı ve durumunun iyi olduğu kaydedilen askerin, ailesiyle buluştuğu fotoğrafı yayınladı.

Hamas'tan veya İzzeddin el-Kassam Tugaylarından henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

İsrail ordusu, Gazze'de esir alındığı tespit edilen 239 kişinin ailesini bilgilendirdiğini duyurmuştu.

HAMAS'TAN KARŞILIKLI ESİR TAKASI ÖNERİSİ

Öte yandan Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, iki gün önce İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumların serbest bırakılması karşılığında İsrailli esirler meselesini sona erdirmeye hazır olduğunu açıklamıştı.

"ANLAŞMAYA HAZIRIZ"

Hamas liderlerinden Sinvar da "İsrail'in elindeki tüm esirleri bırakması karşılığında, Hamas da elindeki esirleri bırakacağı bir anlaşmayı hemen yapmaya hazır" olduğunu söylemişti.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 16 Ekim'de yaptığı açıklamada da aralarında üst düzey askerlerin de bulunduğu 200 ile 250 arasında esirin ellerinde olduğunu bildirmişti.

SALDIRILARDA 50 ESİR ÖLDÜ

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, 26 Ekim'de yaptığı yazılı açıklamada ise İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ellerindeki 50 İsrailli esirin öldüğünü duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...