İsrail ordu sözcüsünü yayından kovan Fransız sunucunun işine son verildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail ordu sözcüsünü yayından kovan Fransız sunucunun işine son verildi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail Ordu Sözcüsü Rafowicz’i yayından alan Fransız sunucu Mohammed Kaci, kovuldu. "Hamas çocukları ve kadınları öldürdü" diyen İsrail ordu sözcüsüne “Öyleyse Hamas gibi hareket ediyorsunuz.” cevabını veren Kaci, gazetecilik kurallarına uygun hareket etmediği gerekçesiyle görevden alındı.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 47’nci gününde devam ederken bölgedeki sivil katliamı tüm dünyanın gündem odağı oldu. Hastaneleri kuşatan İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi katliamı medyada geniş yankı buldu.

İSRAİL’İ KIZDIRAN ŞİFA HASTANESİ SORUSU

İsrail’in Şifa Hastanesi’ne düzenlediği saldırıya ilişkin konuşan sunucu, yaralıların ve özellikle bebeklerin görüntülerinin dünya gündemine oturduğunu söyleyerek, "Hastaneye girmek, size göre uluslararası hukuk ve insancıl hukuk kurallarıyla bağdaşıyor mu?" diye sordu.

Sözcü Rafowicz, Şifa Hastanesinin "Hamas karargahı olduğunu" iddia ederek, İsrail ordusunun operasyonunu savundu. Bunun üzerine sunucunun, "Hamas direnişçilerini hastaneden çıkarmanızı sağlayacak hiçbir askeri strateji yok muydu? Eğer Hamas direnişçileri ordaysa, hastaneye girmeden onları dışarı çıkaramaz mıydınız?" sorusuyla karşı karşıya kalan Sözcü Rafowicz, hastane baskınına gerekçe olarak 7 Ekim'i gösterdi.

İSRAİL ORDU SÖZCÜSÜNÜ YAYINDAN ATTI

Sözcü, "Hamas'ın 7 Ekim'de uluslararası hukuka, adalete, insan haklarına uygun hareket ettiğine inanmıyorsunuz değil mi?" dedi. Buna karşılık program sunucusu, "Öyleyse Hamas gibi hareket ediyorsunuz. Bu akşam bana bunu mu söylüyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.

Bu sözlerin üzerine ordu sözcüsü “Bir gazeteci gibi davranmıyorsunuz.” diyerek sunucunun taraf tuttuğunu söyledi. Sözcü “Bu sözleriniz İsrail devletine bir saldırıdır.” derken sunucu, sözlerin anlaşılabilir şekilde yeniden anlatılmasını talep etti.

Gerilimin tırmandığı programda İsrail ordu sözcüsü yayından atıldı.

SUNUCU GÖREVDEN ALINDI

Kanal tarafından yapılan açıklamada yaşananlardan “derin üzüntü” duyulduğu kaydedildi. Görüntüler sosyal medyada yayılmaya devam ederken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Mohamed Kaci’nin, “gazetecilik kurallarına uygun hareket etmediği” gerekçesi görevden alındığı açıklandı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...