İsrail, Lübnan'ın roket saldırısına sınır ötesi saldırılarla karşılık verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsrail, Lübnan'ın roket saldırısına sınır ötesi saldırılarla karşılık verdi

DÜNYA Haberleri

Perşembe günü Lübnan'dan İsrail'e doğru iki roket atıldı. Bunun üzerine İsrail ordusu sınır ötesi saldırılar gerçekleştirdi. Saldırı, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine yaptığı yoğun baskınların ardından gerçekleşti.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre perşembe günü güney Lübnan'dan İsrail'e doğru iki roket atıldıktan sonra ordu tarafından sınır ötesi saldırılar gerçekleşti. Lübnan sınırından dumanlar yükseldiği bildirildi.

Olay, İsrail'in bu hafta işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli militanların kalesi olan Cenin kampını hedef almasından sonra gerçekleşti. İsrail, son yılların en büyük askeri saldırılarından birini gerçekleştirirken İsrail-Arap gerilimi arttı.

Lübnan'daki üç güvenlik kaynağı, İsrail'e iki roket atıldığını, bunlardan birinin Lübnan topraklarına, ikincisinin de sınırdaki tartışmalı bir bölgeye düştüğünü söyledi.

HERHANGİ BİR HASAR YOK

İsraili ordusu, başlangıçta sınırın kendi tarafında herhangi bir olağandışı olay belirtisi olmadığını söylerken bir merminin patladığını belirtti. Herhangi bir hasar bildirilmedi.

Lübnan devlet ajansı NNA ise yaptığı açıklamada İsrail saldırısında Kfarchouba ve Halta köylerine 15'ten fazla merminin düştüğünü bildirdi. 

Roket atışının sorumluluğunu üstlenen olmazken Lübnan ordusundan veya Güney Lübnan'daki Birleşmiş Milletler barış gücünden (UNIFIL) acil bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...