İsrail, Lübnan'dan sonra Yemen'i tehdit etti: Operasyon düşünüyoruz!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail, Lübnan'dan sonra Yemen'i tehdit etti: Operasyon düşünüyoruz!

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail güçleri 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi kana bularken, Hamas ise işgal ordusuna direnişi sürdürüyor. İsrail, Hamas'ın peşinde olduğunu iddia ederek sivilleri hedef alırken, iki ülkeyi de Hamas üzerinden açık açık tehdit etti. Geçtiğimiz günlerde Hamas'ın peşinden Lübnan'a gideceğini söyleyen İsrail ordusu, bu sefer'de Yemen'e operasyon düşündüğünü açıkladı.

İsrail ordusunun 41 gündür Gazze'ye yönelik kanlı saldırıları hız kesmeden sürüyor. İşgal güçleri Hamas’ı bahane ederek ateşkes çağrılarına kulak tıkarken, tehditlerini de sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde İsrail Savunma Bakanı ve İsrail savaş kabinesi üyesi Benny Gantz, Lübnan'ı Hamas üzerinden tehdit etmiş, İsrail’in nerede olursa olsun Hamas mensuplarının peşinden giderek onları bitireceğini söylemişti.

YEMEN’E OPERASYON SİNYALİ

Lübnan’ın ardından bir tehdit de Yemen’e geldi. İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar, Yemen'e yönelik operasyon planladıklarını söyledi. 

Açıklama, Yemen'deki İran destekli Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi'nin İsrail’i füzeler ve insansız hava araçlarıyla dün hedef aldıklarını ve ek operasyonlar yapacaklarını söylemesinin ardından geldi.

ARROW 3. KEZ DEVREYE GİRDİ

İsrail ordusu ise bugün Yemen’den atıldığı düşünülen bir füzeyi vurduklarını bildirmişti.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre Yemen’den atılan füze, İsrail ordusu tarafından balistik füzeleri engellemek için tasarlanan Arrow füzesiyle düşürüldü.

İsrail ordusunun X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada da Eilat’ta saldırı sirenlerinin etkinleştirildiği belirtildi.

Böylece İsrail ordusu, Kızıldeniz’den atıldığını duyurduğu füzeleri engellemek için Arow sistemini 3. kez kullanmış oldu.



 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...